„Velké peníze, cesty po světě. A já?“ Šlachta si vylil srdce. Hodně osobní

22.09.2021 11:34 | Ze sítí

„Naše hnutí neexistuje dlouho, v podstatě jenom pár měsíců. Síla, která ho ale pohání, v naší společnosti rostla už několik let,“ začíná Robert Šlachta svůj příspěvek k finále předvolební kampaně.

 „Velké peníze, cesty po světě. A já?“ Šlachta si vylil srdce. Hodně osobní
Foto: Repro FCB
Popisek: Robert Šlachta se rozhořčil při živém vysílání

Anketa

Jsou čeští Romové utlačováni?

11%
79%
hlasovalo: 49609 lidí

Když si lobbisté napsali zákon na míru, aby udrželi statisíce lidí v exekučních pastech. Když politici rušili zdravotní péči v krajích. A když vláda v čase největší krize posílala peníze kmotrům nebo firmám se sídlem v automyčce na Ukrajině. To všechno byly základní kameny hnutí Přísaha.

„Nejsme jako jiná hnutí nebo strany. Nemáme ani korunu ze státního rozpočtu. Nestojí za námi žádný miliardář a ani já rozhodně žádný miliardář nejsem,“ ujistil Robert Šlachta. Na vznik hnutí si s kolegou museli vzít půjčku, ale nechtěli, aby je někdo vlastnil. Novináři i ostatní politici se ale nechtějí smířit s tím, že za ním nikdo nestojí a nikdo jej nevlastní.

„Takže jednou pro vždy. Jsme za tím my. Lidé téhle země, kteří chtějí spravedlivé Česko,“ vzkázal všem.

Šlachta sám celý život pracoval pro stát, bránil jej před zlem a nikdy neukradl ani korunu. „Moji vrstevníci často žili jiné životy. Plnili si sny o velkých penězích, o cestování po celém světě, o řízení obřích firem, o získávání moci. To jsem já nikdy nechtěl. Vždycky jsem chtěl jenom jedno. Stejné zacházení pro všechny lidi. A já vím, že drtivá většina z nás, chce to samé,“ vyznal se.

Není žádná „velká neznámá“, jak o něm taky píší. Jako elitní policejní vyšetřovatel je dlouhé roky na očích veřejnosti.

„Naše hnutí neexistuje dlouho, v podstatě jenom pár měsíců. Síla, která ho ale pohání, v naší společnosti rostla už několik let,“ začal Robert Šlachta.

Pravda je podle Šlachty taková, že z něj mají strach. Vláda, opozice, mafie. Proto v roce 2016 zničili Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, který vedl.

„Chci Česko, ve kterém platí jeden metr na všechny a ve kterém si nikdo nemůže spravedlnost koupit. Ve kterém to, kolik berete a kde žijete není důležité, protože jediná důležitá věc je vaše důstojnost a respekt,“ vyjevil svou vizi.

Chce primárně udělat pořádek, protože mu přijde nemorální, když si stát nedokáže udělat pořádek, a přitom lidem zvedá daně. A půjde do každého města a každé vesnice, aby o tom lidi přesvědčil. Rozhodně mu nedochází dech, jak někteří píší.

„Čeká nás několik náročných týdnů. Záměrně neříkám ani cílová rovinka, ani poslední kolo závodu. Protože pokud to vyjde, a pokud nám dáte svoji důvěru ve volbách, tak to naopak bude začátek. Začátek takového Česka, jaké nám politici slibují už 32 let,“ plánuje. Česka, které si mezi sebou neporcují kmotři a politikům se někdo dívá pod ruce.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…