,,Verbež. Hlavně si vemte mačety.“ Okamurovci se drsně vrátili k víkendovým protestům proti Le Penové a spol.

19.12.2017 13:38

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie spolu s předsedou poslaneckého klubu SPD Radimem Fialou tradičně ve Sněmovně předstoupili před novináře a řekli přesně to, co pravděpodobně všichni novináři čekali. Na frak dostala EU i demonstranti, kteří v sobotu protestovali proti konferenci pořádané v Praze Tomiem Okamurou a jeho kolegy.

,,Verbež. Hlavně si vemte mačety.“ Okamurovci se drsně vrátili k víkendovým protestům proti Le Penové a spol.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala a Tomio Okamura ve sněmovně

„Musíme zaplatit výpalné Evropské unii za každého odmítnutého migranta. My odmítáme tento diktát. To je normálně fašistický diktát, že máme někoho přijímat proti naší vůli,“ rozčiloval se Okamura s tím, že by se k tomu měl Parlament jasně vyjádřit a říct, že reforma azylového systému shrnutá pod označením Dublin IV. je pro Českou republiku nepřijatelná. Vláda Andreje Babiše (ANO) podle Okamury prozatím nepřijala dostatečně razantní stanovisko. „EU nám chce dávat pětimilionovou pokutu za odmítnutého migranta. To je potřeba odmítnout,“ hřímal před kamerami Okamura.

SPD už sbírá podpisy na konání mimořádné schůze Sněmovny, která by se měla vyjádřit.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Fiala před kamerami připomněl, že hnutí SPD pořádalo o víkendu konferenci politiků frakce Evropského parlamentu ENF – Evropa národů a svobody. Konference prý byla skvělá, podstatně méně skvělé prý však byly reakce některých demonstrantů. Fiala v této souvislosti citoval některé výroky aktivistů o této konferenci. Místopředseda hnutí SPD zdůraznil, že jde o výroky tzv. obránců demokracie.

„Všechen hnus a špína z celé Evropy se sleze na jednom místě v Praze. Výborná příležitost je všechny najednou jedním vrzem zlikvidovat. Když budou jejich představitelé zabiti, tak verbež nemá koho volit,“ citoval Fiala jeden z výroků. Obratem přidal další, tentokrát ze sítí organizace Romea. „A hlavně si vemte mačety.“

Takto se podle Fialy vyjadřují lidé z tzv. politických neziskovek dotovaných státem. „Děkuji Bohu, že napadení naší anglické kolegyně dopadlo jen lehkým traumatem.“

Pokud jde o podporu rozpočtu, SPD podle Okamury hodlá podpořit cokoliv, co pomůže normálním lidem, a ne parazitům. My jsme konstruktivní strana,“ oznámil Okamura. Jeho hnutí prý odmítá politikařit. Stejně tak prý odmítá diskriminaci, která má spočívat ve finanční podpoře romských dětí, aniž by podobným způsobem byly podporovány i jiné děti. Z tohoto programu chce SPD přesunout peníze a věnovat je raději na programy prevence kriminality a protidrogové prevence.

SPD prý už také podalo návrh zákona o konání referenda a o přímé odvolatelnosti politiků. Do třetice přijde na přetřes také zákon zakazující šíření nenávistné ideologie v Česku. Vnímáme to jako předstupeň k zákazu šíření ideologie v České republice,“ oznámil Okamura. Pokud se k těmto návrhům Babišova vláda vyjádří kladně, tak SPD může uvažovat o její podpoře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…