„Vrátím do Brna Velkou cenu České republiky motocyklů,“ slíbil Pavel Sehnal

06.10.2021 10:56

Aliance pro budoucnost na dnešní tiskové konferenci potvrdila ústy svého předsedy Pavla Sehnala rozhodnutí, pokusit se zachránit Velkou cenu České republiky motocyklů v Brně. Pavel Sehnal tak navazuje na nedávnou záchranu dostihového závodu Velká pardubická.

„Vrátím do Brna Velkou cenu České republiky motocyklů,“ slíbil Pavel Sehnal
Foto: B. Richterová
Popisek: Pavel Sehnal a Zdeněk Kubec na tiskové konferenci Aliance pro budoucnost

Rozhodnutí před vyhlášením snahy o záchranu Velké ceny České republiky motocyklů v Brně předcházela více než měsíční analýza ekonomických, institucionálních a personálních dat, vyhodnocovala se nebezpečí i příležitosti.  

„Podařilo se mi zachránit Velkou pardubickou, GP Brna je další velká výzva. Je to těžké, možná až moc těžké, ale jdu do toho, ta akce si to zaslouží, “ uvedl Pavel Sehnal.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Pavel Sehnal také slíbil 65 milionů korun z vlastních finančních prostředků na úhradu zalistovacího poplatku společnosti Dorna, v případě vstupu Aliance pro budoucnost do Sněmovny. Následně popsal připravená jednání se stranami motosportu - brněnským Autodromem, s majitelem práv společností DORNA SPORTS s panem Carmelo Espelettou, s prezidentem Autoklubu ČR Janem Šťovíčkem či s prezidentem světové organizace FIM panem Jorge Viegasem ze Španělska.

Anketa

Přesvědčujete své okolí o tom, koho má a nemá volit?

72%
hlasovalo: 26238 lidí
Upozornil na největší nebezpečí celého projektu, který byl zřejmě důvodem krachu mnohaletého úspěšného pořádání GP Brna, což je podle něj neodbornost řízení v několika posledních letech.

Pro případ, že by se Aliance pro budoucnost do Sněmovny nedostala, vidí Pavel Sehnal situaci takto. „Jsem sportovec, nevzdávám se, jsem zvyklý bojovat. GP Brna jsem vybral, jako projekt významný pro celou ČR, po všech analýzách neexistuje v ČR pravidelně konaná akce s větším počtem diváků, větší sledovaností médii, větší ekonomickou silou pro region i stát. GP Brna si pokusy o záchranu zaslouží a já budu dělat vše, aby se mi projekt záchrany podařilo naplnit,“ řekl Sehnal.

V rámci tiskové konference představila Aliance pro budoucnost i svou anketu, která se zabírala největšími pochybeními českého sportu v poslední době. Ankety se zúčastnilo 4 186 respondentů.

Výsledky ankety

  1. Nulové financování pohybových aktivit dospělých státem (C-19)
  2. Odlet speciálu ČOV na OH, manipulace se zasedacím pořádkem
  3. Krach pořádání GP Brno
  4. Devastace skokanského areálu v Harrachově
  5. Absence Národního sportovního areálu v České republice
  6. Malá podpora sportu státem
  7. Dlouholetá neúspěšnost některého českého sportu

Zajímavost je, že právě v Jihomoravském kraji, Moravskoslezském kraji a v Praze určili respondenti na první místo krach pořádání GP Brna.

„Dva dny po zveřejnění naší ankety prezentoval panel Týdne evropského sportu katastrofální data z ČR nulovou podporu pohybových aktivit dospělých, kteří umírají díky neodolnosti a nezdatnosti. Ve stejném termínu vyzval ministr Plaga ČOV k personálním změnám, díky letu do Tokia. Minimálně tyto dvě události ukazují na kvalitu získaných dat a na správnosti výběru GP Brno,“ dodal Pavel Sehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…