„Všude zle. Ale proč musí být nejhůř u nás?“ Středula má nová čísla

20.11.2022 18:46 | Ze sítí

Prezidentský kandidát a šéf odborů Josef Středula se na svém twitteru pozastavil nad českými mzdami. Podle něj ztrácejí na hodnotě. „Často zaznívá argument, že je situace špatná v celé Evropě. Ano, ale proč musí být nejhorší zrovna u nás? K tomu není jediný racionální důvod,“ dodal Středula.

„Všude zle. Ale proč musí být nejhůř u nás?“ Středula má nová čísla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Josef Středula

„České mzdy ztrácí na hodnotě! A to dokonce nejvíc v celé V4. Jak je to možné? Protože máme obrovskou inflaci, se kterou vláda dlouhodobě nechce nic dělat. A tak zchudnou všichni zaměstnanci, i když třeba dostali formálně přidáno,“ poznamenává prezidentský kandidát a šéf odborů Josef Středula.

„Často zaznívá argument, že je situace špatná v celé Evropě. Ano, ale proč musí být nejhorší zrovna u nás? K tomu není jediný racionální důvod. Funkční opatření jsou, vládě jsem je osobně navrhoval, stačí je použít, například věcné usměrnění cen,“ dodal.

A ještě jiné „prvenství” podle všeho Česká republika má. Podle energetického experta Vladimíra Štěpána, jenž je členem skupiny „Energie není luxusní zboží“, se v ČR zvýšily ceny energií o 300 %, v ostatních státech je tomu jen o 30 %. V textu předaném ParlamentnímListům.cz varuje, že tento stav může být už trvalý a může znamenat zhroucení českého hospodářství. Apeluje na politiky, aby okamžitě přestali vyvážet elektřinu a následně ji kupovat zpátky. Toto není volný trh, ale spekulace, varuje. Současně nabádá k uzavření smluv o dodávkách plynu s ruským Gazpromem, a to bez prostředníka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

proč musí být situace nejhorší u nás?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJan Čert , 20.11.2022 20:44:27
(smazáno redakcí pro porušení Etického kodexu)

|  6 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…