„Vyděsilo mě to.“ Iva Pazderková si prý zjistila informace o Babišovi a se vším se pak svěřila Bakalovu serveru

08.08.2018 21:12

Herečka, zpěvačka a stand-up komička Iva Pazderková se přidala do skupiny českých umělců bojkotujících premiéra Andreje Babiše a jeho firmy odložené ve svěřeneckém fondu na všech frontách. Rozhodla se, že nebude poskytovat rozhovory a spolupracovat s vydavatelstvím Mafra a vystupovat na akcích finančně podporovaných současným předsedou vlády. „Vyděsilo mě, co všechno vlastní, byla jsem pokrytec,“ řekla v rozhovoru pro server Aktuálně.cz, vlastněný kontroverzním podnikatelem Zdeňkem Bakalou, Pazderková, které prý v tomto směru otevřel oči právě iniciátor bojkotu, zpěvák Tomáš Klus.

„Vyděsilo mě to.“ Iva Pazderková si prý zjistila informace o Babišovi a se vším se pak svěřila Bakalovu serveru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

„Babišovo plíživé skupování nás všech je daleko větší a daleko strašidelnější, než jsem si myslela. Vyhledala jsem si, co všechno je s ním propojeno, a svým prohlášením jsem chtěla umožnit dalším lidem, aby si toho také všimli,“ uvedla Pazderková, která si prý díky Tomáši a Tamaře Klusovým uvědomila, že nebyla dostatečně důsledná, přestože se považuje za poměrně aktivního občana. Do té doby prý netušila, kolik toho Andrej Babiš vlastní. „Vyděsilo mě to. V životě je běžné, že vám někdo nebo něco otevře oči. Tomáš mi pomohl. Nedávno jsem dala titulní rozhovor magazínu Ona DNES a nebylo mi z toho dobře, protože jsem samozřejmě věděla, že za vydavatelstvím Mafra stojí pan Babiš,“ uvedla s tím, že zjistila, že tudy cesta rozhodně nevede. „Byla jsem v mnoha směrech pokrytecká a sama jsem si to vesele tolerovala,“ vyčítá si herečka.

Díky svému zjištění je herečka přesvědčena o tom, že situace, ve které se nacházíme, už kompromis neunese. „Může to znít pateticky, ale věřím, že se třeba i díky této debatě začnou mladí lidé zajímat o politiku, půjdou volit a budou se aktivně podílet na chodu našeho státu,“ řekla a doplnila, že se pouze řídí zdravým selským rozumem a debata společnost neštěpí. „Že nebudu dávat rozhovory pár médiím a nebudu kupovat určité potraviny, to přece není štěpení společnosti,“ zdůraznila. Pazderkové podle jejích slov kromě lhaní, trestního stíhání, usvědčení ze spolupráce s StB, zneužívání evropských dotací a spolupráce s politickými stranami, které popírají hodnoty, jež v životě uznává, na Babišovi nejvíce vadí, že má pod palcem jednu z největších mediálních skupin v České republice. „Kolegové, které potkávám, to podporují a 99 procent lidí, kteří mi píšou, zastává stejný názor,“ dodala.

Zatím se ke „Klusově bojkotu“ připojili Jiří Macháček, Matěj Ruppert, Aňa Geislerová, Petr Fiala. Vcelku tak umělců není moc, ale to Pazderková prý z jistých důvodů chápe. Pro příklad svého porozumění uvedla svůj nedávný rozhovor s kolegou o tom, že hraje v inscenaci, jejímž partnerem je Agrofert. „Chtěl by také eliminovat aktivity spojené s jeho společnostmi. Ale on tu roli hraje už dva roky, je logicky vázán smlouvou, odejít je úplný nesmysl,“ vyjádřila pochopení s tím, že když máte nasmlouvanou práci, nemůžete od ní utéct, a nechat tak všechny kolegy a produkci na holičkách. Možná z podobných důvodů se zatím tolik lidí nepřidalo, nebo mají zkrátka jiný názor.

  • Celý rozhovor ZDE

Pokud by slova umělců Andrej Babiš vyslyšel a rezignoval, je stejně podle Pazderkové těžké vybírat, kdo tam zbyl jakžtakž s čistýma rukama. „Máme vůbec nějaké zástupce, u kterých má člověk pocit, že jim jde opravdu o náš stát?“ ptala se herečka a vzápětí upozornila, že řešení neexistuje v současném složení naší vlády, ale v nás, občanech České republiky. „Důsledně se v dalších volbách zajímejme o konkrétní lidi a volme tak, abychom měli pocit, že náš zástupce bude hájit stejné hodnoty, které zastáváme,“ řekla na závěr.


 

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …