„Vylučte Alianci pro rodinu.“ A do věci vstoupil Duka. Vážně

28.06.2023 9:14 | Monitoring

MONITORING Ve veřejném prostoru se vede souboj o Alianci pro rodinu, což je jeden z orgánů radící vládě. Konzervativně vystupující členové aliance hájí tradiční rodinu a křesťanské hodnoty, ale od části věřících zaznívá, že členové aliance vlastně postupují v rozporu s křesťanskými hodnotami a bylo by dobré, aby už aliance vládě neradila. A kardinál Duka se rozzlobil…

„Vylučte Alianci pro rodinu.“ A  do věci vstoupil Duka. Vážně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dominik Duka

Světlo světa spatřila výzva k odvolání Aliance pro rodinu ze struktur státu. Veřejná výzva byla adresována premiérovi Petru Fialovi (ODS), ministrovi práce a sociálních věcí Marianu Jurečkovi (KDU-ČSL), ministrovi spravedlnosti Pavlu Blažkovi (ODS) a poslanci ANO Václavu Královi.

Výzvu sepsali aktivní členové církví a náboženských obcí. Mají dojem, že se aliance sice dovolává křesťanských hodnot, ale ve skutečnosti jedná v rozporu s nimi, neboť mezi křesťanské hodnoty řadí porozumění, empatii či sounáležitost s druhými. „U Aliance pro rodinu bohužel tyto hodnoty nespatřujeme,“ stojí v prohlášení, pod nímž je podepsán např. evangelický farář Jakub Helebrant, člen dua Pastoral Brothers.

 

Aliance z hlediska autorů prohlášení šíří morální paniku a davovou hysterii, namísto vedení klidné debaty. Aliance prý také popírá některé vědecké poznatky a ohrožuje zdravý psychický vývoj dítěte, když např. naznačuje, že homosexualita je nemoc.

Aliance podle signatářů jedná v rozporu se zásadami demokratického svobodného státu. Proto by aliance neměla působit jako poradní orgán vlády a Jana Jochová by mohla opustit post asistentky poslance Václava Krále (ODS).

Výzva spojená s Aliancí pro rodinu

Výzva spojená s Aliancí pro rodinu

Proti této výzvě se postavil kardinál Dominik Duka.

„Připomíná mi to dobu, jejíž výroční den dnes prožíváme. Ostrakizovat, umlčovat pomocí různých prohlášení, vylučovat z veřejné debaty. Připadá vám to demokratické? Není to ani liberálně demokratické!“ ozval se Duka na twitteru.

Výzva spojená s Aliancí pro rodinu

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Moje zkušenosti..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 28.06.2023 11:38:00
můj skorotchán chtěl zádušní mši a připomínku jeho ženy. Dělá to každý rok. A ten nový uhrovatec (kněz- špína) celou mši pojal jako agitaci proti ( tehdy) prezidentu Zemanovi a místo vzpomínky na ženu mého tchána politicky žvanil a žvanil. Koho volit a koho ne. Moje mě musela držet v té zadní lavici. Jinak bych tomu teploušovi rozbil sandál už u oltáře. Hnusná banda.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…