„Zbabělci.“ Zelenskyj občanům Ruska: Zlo přijde až k vám domů

16.01.2023 8:31 | Ze sítí

Zachránili jsme 6 dětí z trosek domu, který zničili Rusové, oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Jednu patnáctiletou dívku v tomto domě Rusové zavraždili. Z dalších dětí se stali sirotci. Toto jsou výsledky ruské agrese na Ukrajině. Svět už vyjádřil Ukrajincům soustrast. Zelenskyj se speciálně obrátil přímo k Rusům. Přišel se speciálním varováním.

„Zbabělci.“ Zelenskyj občanům Ruska: Zlo přijde až k vám domů
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Během neděle prý Zelenskyj dostával zprávy z města Dnipro. Jak tam probíhá odklízení trosek devítipatrového domu, který zasáhla ruská raketa.

Anketa

Kdo má větší „škraloup“ z dob minulého režimu?

6%
89%
hlasovalo: 30797 lidí

„Zatím není znám osud více než 30 lidí, kteří mohli být v domě v době zásahu raketou teroristů. Z trosek byly zachráněny desítky lidí, včetně šesti dětí. Bojujeme za každého člověka! Záchranná operace bude trvat tak dlouho, dokud bude existovat sebemenší šance na záchranu životů. V současné době seznam mrtvých zahrnuje 30 lidí, včetně jednoho dítěte - dívky, bylo jí 15 let,“ prozradil Zelenskyj.

Další děti prý přišly o rodiče. Zelenskyj vyslovil upřímnou soustrast všem příbuzným obětí. Zároveň poděkoval všem ve světě, kteří vyslovují upřímnou soustrast Ukrajincům.

Z Ruska však zaznívá jen ticho a Zelenskyj se obrátil přímo na občany Ruské federace.

„Chci říci všem těm v Rusku - a z Ruska -, kteří ani teď nedokázali vyslovit ani pár slov odsouzení tohoto teroru... I když všechno vidí a vědí naprosto přesně... Vaše zbabělé mlčení, vaše snaha ‚přečkat‘ to, co se děje, skončí jen tím, že ti samí teroristé jednoho dne přijdou za vámi. Zlo je na zbabělost velmi citlivé. Zlo si vždy pamatuje ty, kteří se ho bojí nebo se s ním snaží vyjednávat. A až po vás půjde, nebude nikdo, kdo by vás ochránil,“ varoval Rusy.

Ocenil, že v této situaci se dál daří posilovat protiruské sankce. Zelenskyj je podle svých vlastních slov odhodlán udělat vše pro to, aby sankce jak v Evropě, tak v celém světě fungovaly co nejúčinněji.

Poděkoval také všem vojákům, kteří dál brání Bachmut, brání Soledar a další úseky fronty.

„Jsem vděčný každému našemu bojovníkovi, každému našemu vojákovi, seržantovi, důstojníkovi, kteří chápou, jak důležité je zničit útočníky v tomto směru. Rusko pro sebe učinilo bitvu o města našeho Donbasu zásadní. Naši hrdinové činí tuto bitvu zásadní pro zničení bojového potenciálu teroristického státu. Každý den ukrajinské odolnosti v Donbasu a každý úspěch v naší obraně tam je zásadním úspěchem pro ochranu celého našeho státu,“ prohlásil ukrajinský prezident.

Nakonec přidal rozloučení „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A kolik jste zabili dětí na Donbase ty šmejde?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHlustvisihák , 16.01.2023 10:23:21

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…