„Ženy lízají zmrzlinu a Syřanům to vadí.“ Německo žije novinkou

18.07.2023 10:50

MONITORING Mohamad Alkhalaf se narodil v roce 1984 v Sýrii ve městě Raqqa, ale v roce 2015 uprchl ze své vlasti před islamisty a usadil se v Německu, kde od roku 2016 pracuje jako sloupkař pro list Süddeutsche Zeitung. V jednom ze svých sloupků si položil otázku o rozdílnosti muslimské a nemuslimské kultury a poukázal na to, že mnohé muslimy v Německu pobuřuje, když si ženy uprostřed žhnoucího léta dovolují lízat zmrzlinu. Těmto muslimům poslal sloupkař vzkaz.

„Ženy lízají zmrzlinu a Syřanům to vadí.“ Německo žije novinkou
Foto: Repro Youtube
Popisek: Jahodová zmrzlina - ilustrační foto

Publicista Mohamad Aklaf, který se sice narodil V Sýrii, ale dnes žije u Mnichova, si všiml, že někteří muslimští uprchlíci těžce nesou, když na ulici vidí německé dívky a ženy, které si uprostřed horkého léta koupili zmrzlinu a dovolují si ji lízat na veřejnosti.

„V mnoha konzervativních společnostech, mezi které Sýrie v jistém smyslu rozhodně patří, se zejména od žen očekává, že budou na veřejnosti projevovat zdrženlivé a uctivé chování. Jíst zmrzlinu a jiná jídla, která by mohla být považována za falická, by byla vnímáno jako provokativní nebo urážlivé,“ napsal Aklaf.

Jedním dechem dal však najevo, že pro toto vidění svých krajanů nemá pochopení. Svým krajanům sdělil, že by si migranti měli na takové výjevy nejen v Mnichově zvyknout.

Na Twitteru už kvůli tomuto sloupku zaznělo, že Süddeutsche Zeitung připomíná spíše Taliban Zeitung.

„Dobře. Protože se Ibrahim vzruší a na patřičných místech se mu pozvednou kalhoty, když vidí ženy lízat zmrzlinu, měl by se teď člověk asi stydět za to, že si dovolil zmrzlinu lízat. Buď teď do těch novin přispívá Taliban nebo nějaký idiot z woke generace,“ napsal jeden z diskutujících na sociální síti.

Lízání zmrzliny

 

Anabel Schunke, někdejší modelka a dnes novinářka v této souvislosti upozornila, že Německo je dnes zemí mnoha protikladů. Na jedné straně zde žijí muži, které pobuřuje, když si ženy v létě dovolují na veřejnosti vychutnat si zmrzlinu, ale na straně druhé ve stejném Německu na pochodech homosexuálů a leseb muži v nejrůznějších maskách mávají svými penisy na alegorických vozech.

„Tady bude veselo,“ poznamenala novinářka.

Producent Tomáš Měšťan k tomu přidal koláž, na kterém žena líže zmrzlinu a na straně a vedle ní nechybí muž, který hlásí do světa „Rozumím, chceš sex!“.

Zmrzlina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

někdo by jim měl vysvětlit, že my jsme tady doma, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedanusa , 18.07.2023 12:09:34
nikdo je sem nezval, pokud se jim tady nelíbí a nemíní respektovat naši kulturu, tak ať táhnou, odkud přišli nebo jinam, kde jim to jejich chování budou trpět

|  17 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …