„Živoucí peklo, smrtící tornádo. Jak po výbuchu bomby.“ Zahraniční média píší o Česku

26.06.2021 10:57

Sedm obcí na jihu Moravy zdevastovalo tento týden tornádo. O tragické události informovaly i zahraniční deníky. A padala slova o živoucím pekle a smrtícím tornádu. Slováci si pomohli bombami.

„Živoucí peklo, smrtící tornádo. Jak po výbuchu bomby.“ Zahraniční média píší o Česku
Foto: Repro Facebook Lovci bouřek
Popisek: Tornádo na jihu Moravy

Bouřky a tornádo, které se ve čtvrtek večer a v noci přehnaly jižní Moravou, po sobě, bohužel, zanechaly jak ztráty na životech, tak i rozsáhlé majetkové škody. Britský deník The Guardian o tragédii píše jako o „živoucím pekle“.

Agentura Reuters upozorňuje na to, že v českých podmínkách je tornádo vzácným jevem. Referuje také o zničených částech vesnic, jednotkách mrtvých a desítkách raněných.

Web britské televize BBC píše o smrtícím tornádu. Meteorolog BBC Ben Rich britským čtenářům v článku vysvětlil, že: „Tornáda nejsou v Evropě tak vzácná, jak si možná představujete – podle předpokladů se jich dotkne země několik set za rok. Přesné odhady se však liší a některá nejsou vůbec hlášena, protože zasáhnou řídce osídlené venkovské oblasti.“

Tragédie na Moravě si všimli i v Německu a Rakousku, kde o tornádu psaly deníky Frankfurter Allgemeine Zeitung, server Deutsche Welle nebo deník Kurier. Slovenský deník SME použil velice sugestivní titulek „Obce na Moravě vypadají jako po výbuchu bomby“.

Informace a fotografie z místa přinesla svým čtenářům i ruská agentura TASS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…