"Zrálo to ve mně 18 měsíců." Poslanec, který odešel od Kalouska a posílil Babiše, promluvil před kamerami

12.04.2016 16:21

Když TOP 09 odcházela do opozice, chtěla rehabilitovat slovo opozice. Bohužel k tomu nedošlo, posteskl si dnes nový člen poslaneckého klubu hnutí ANO, poslanec a bývalý člen TOP 09 Karel Tureček. Uvedl to na setkání s novináři krátce po jednání klubu.

"Zrálo to ve mně 18 měsíců." Poslanec, který odešel od Kalouska a posílil Babiše, promluvil před kamerami
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Předseda poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek připomněl, že Tureček vystoupil z TOP 09 už loni, od té doby byl nezařazeným poslancem. „Protože ho znám jako zemědělského odborníka 15 let, věřím tomu, že posílí naše řady zejména v oblasti odbornosti v zemědělské politice,“ uvedl Faltýnek.

Tureček k tomu podotkl, že když TOP 09 oznamovala svůj odchod do opozice, zároveň vydala prohlášení, že chce rehabilitovat slovo opozice. „Toto tvrzení jsem přijal, protože jsme tu zažili období vlády pana Topolánka a pana Paroubka, kdy slovo opozice skutečně ve vnímání občanů utrpělo. Bohužel, to se za dva roky nenaplnilo,“ kritizoval Tureček politiku TOP 09.

S TOP 09 se začal postupně rozcházet. Nejdříve jako expert na zemědělství a venkov, a to už v listopadu 2014. „To datum říkám proto, že nejde o nějaké rychlé, zbrklé rozhodnutí, ale skutečně rozhodnutí, které ve mně zrálo téměř 18 měsíců,“ podotkl.

Pochválil své nové kolegy, že jednání klubu ANO probíhalo v pozitivní atmosféře a že diskuse byla zcela otevřená. „Nikdo není omezován ve svých vystoupeních, a to si myslím, že je nejpodstatnější,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…