...a ministr to měl i s noclehem, odhaluje Vít Bárta tajnou schůzku

17.09.2012 10:48

Někdejší ministr dopravy Vít Bárta (VV) pozorně sleduje aktivitu svého bývalého stranického kolegy Pavla Dobeše (LIDEM) a na svých osobních stránkách popisuje chmurný obraz Českých drah, kterým nezbývá nic jiného, než postupně rozprodávat svůj majetek. Ale co se stane, až nebude co prodat?

...a ministr to měl i s noclehem, odhaluje Vít Bárta tajnou schůzku
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

„V závěru minulého týdne proběhla další schůzka ministra Pavla Dobeše a lidí, kteří se kolem něj objevují velmi často, tedy Zdeňka Franeka a Jiřího Frkala. Jelikož Ostravsko v těchto dnech skutečně žije jinými tématy (metanol), jeví se tato destinace jako dobrá a nenápadná a ukázala se taky vhodná i pro nocleh všech aktérů. Předmětem zájmu zmiňované schůzky bylo mimo jiné zrychlení prodeje dceřinné společnosti Českých drah – ČD Telematiky," předpovídá Bárta.

Celý článek Víta Bárty ZDE

Celá hrůza vyjde brzy napovrch

Podle Bárty se brzy dočkáme situace, kdy řadu spojů převezmou soukromí dopravci, protože jim ČD nebudou moci konkurovat např. kvalitou poskytovaných služeb. Kdyby to chtěly dokázat, musely by se ještě víc zadlužit, což v tuto chvíli prakticky není možné. Cesta by tu ale podle Bárty byla. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) by mohl drahám pomoci podobně, jako se chystá pomoci církvím, ale zřejmě to neudělá.

„Ani ČD Cargo své matce, Českým drahám, nepomůže. Razantně klesající obrat společnosti vyvolán propadem v přepravě znamená, že Cargo nemá dost kapitálu, aby matku sanovalo. Navíc obrovskou bilanční ztrátu Carga už nebude možné krýt účetními operacemi jako v minulosti a v následujících dnech a týdnech vyjde celá pravda o špatném hospodaření napovrch. Obrovská ztráta, která se za rok 2012 může reálně vyšplhat až k 800 milionům korun, začne potápět i samotné České dráhy," varuje Bárta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …