100 tisíc za podpisy Fialy či Drábové na mikině. Za jediný den

11.01.2023 13:11 | Ze sítí

Ministerstvo průmyslu a obchodu uspořádalo sbírku s názvem „Rozsvěcíme Ukrajinu,“ ve které prodejem mikin vybírá peníze na obnovu Ukrajiny. Mikiny s podpisy ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN), jaderné fyzičky Dany Drábové nebo bývalého hokejového gólmana Dominika Haška vynesly za jediný den téměř 100 tisíc korun.

100 tisíc za podpisy Fialy či Drábové na mikině. Za jediný den
Foto: Repro twitter
Popisek: Vít Rakušan s mikinou na podporu obnovy Ukrajiny

Síkelův resort ve spolupráci s ukrajinským velvyslanectvím v České republice uspořádal netradiční sbírku, jejíž výtěžek půjde podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) na nákup generátorů elektřiny a tepla nebo systémů pro filtraci vody.

Na serveru Donio.cz, kde se sbírka pořádá, zadavatel popisuje důvody a cíle vzniku této iniciativy. „Celkem už na ukrajinskou energetickou infrastrukturu zaútočilo více než tisícovkou raket a dronů. Jejich cílem je co nejvíce uškodit ukrajinským obyvatelům. Těm se ruský diktátor Vladimir Putin mstí za své válečné selhání, chce jim co nejvíce znepříjemnit životy a vyhnat je z jejich domovů a nejlépe i z jejich země,“ píše Ministerstvo průmyslu a obchodu.

„V této situaci je naší morální i strategickou povinností poskytnout obyvatelům Ukrajiny pomoc a navázat tak na obdivuhodnou štědrost, kterou již Češi vůči nim prokázali. A právě to je cílem tohoto projektu. Chceme přispět k náhradě nebo opravě ukrajinské energetické infrastruktury,“ píše s v úvodním textu.

Jednotliví přispěvatelé za svůj finanční dar mohou obdržet limitovaný počet mikin v ukrajinských barvách, s podpisy některých českých osobností a se slovy, která prohlásil ministr Síkela na jednání s ministry pro energetiku v rámci EU.

„,Svoláme tolik energetických rad, kolik bude potřeba.´ Tahle věta proslavila Jozefa Síkelu (nejen) v Bruselu, když vyjednával celoevropské zastropování cen plynu. Mikiny s Jozefovým citátem teď poslouží ještě jednomu bohulibému účelu,“ informuje o kampani na svém Twitteru Vít Rakušan.

„Výtěžek z jejich prodeje půjde na nákup generátorů elektřiny a tepla, systémů pro filtraci vody a dalšího vybavení,“ dodává Rakušan s tím, že mikiny jsou podepsané třeba od Dany Drábové, Dominika Haška nebo premiéra Petra Fialy.

 

 

Ve sbírce se vybralo za jediný den již téměř sto tisíc korun, podle Síkely Ministerstvo průmyslu a obchodu nemá odhad částky, kterou se podaří vybrat.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

mafián ze STAN, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepepek vyskoč ze senátu , 11.01.2023 18:49:52
Rakušan nemá co na práci, podepisovat mikiny, vyvěšovat podobiznu Putina, lézt na střechu MV a křičet, že Adrej to má za pár. A za to bere nehorázný plat z peněz daňových poplatníků.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…