21 pohlaví, to je idiocie, chytá se za hlavu profesor Knížák. Progresivním levičákům praskne cévka

06.04.2019 13:53

Ztratili jsme Boha, naše menšiny jsou příliš zpupné, naše média nám často škodí a příliš cestujeme. To jsou podle profesora Milana Knížáka důvody, proč se rozpadá svět konzervativních hodnot a místo něj nastupuje západní totalita, kterou bohužel nadšeně vítáme. A Knížákovi je z toho smutno.

21 pohlaví, to je idiocie, chytá se za hlavu profesor Knížák. Progresivním levičákům praskne cévka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Svět není, co býval, soudí Milan Knížák. Kdysi nám v řadě případů stačilo podání ruky a dodržení slibů k tomu, aby svět jakž takž fungoval. Dnes je situace jiná. Na všechno potřebujeme zákon, na každou maličkost. Naše společnost je zahlcena přemírou legislativy. Přitom ji často nepotřebujeme.

Týká se to prý i. zákonů o menšinách. Knížák prý ani na vteřinu nezpochybňuje  to, že práva menšin je vždy třeba respektovat. Ale nic se nemá přehánět. „Jeden z velkých problémů je zpupnost minorit. Je jasné, že minority je třeba respektovat. To v žádném případě neznamená, že minority mohou mít stejná práva jako majoritní společnost,“ uvedl Knížák.

Profesor je však přesvědčen, že máme ještě větší problém. Odvrhli jsme Boha nebo mu alespoň nevěnujeme dostatečnou pozornost. Už v nás nevzbuzuje bázeň. Schází nad námi jeho autorita. Místo Boha a všeho, co je s ním spojeno, dnes podle Knížáka vzýváme rovnost a korektnost.

„Západní civilizace si hraje na korektnost. Vše má být korektní, tedy správné, faktické, morální. Současná korektnost je však zcela nekorektní, falešná a amorální,“ napsal Knížák.

„Jedním z devastujících elementů je problém touhy po nesmyslné rovnoprávnosti. Rovnoprávnost lidí je ale jen v tom, že každý člověk by měl být respektován ve své jedinečnosti. To nemá s paušalizací rovnoprávnosti nic společného. Rovnost je respekt k jinakosti. Chtít, aby všichni měli stejná práva, stejné šance, stejný osud, je demagogie. Povinné kvóty, vymazávání rozdílu mezi rodiči, narovnávání minulosti, volná volba pohlaví (kterých je dnes prý 21) apod., je idiocie,“ pokračoval nekompromisně.

Dalším naším problémem je, že na planetě žije již příliš mnoho lidí, společnosti jsou multikulturní, ať chtějí či nikoli, a v takové multikulturní společnosti se těžko hledá nějaká společenský konsenzus. V takové situaci pak dobře nefunguje ani demokracie. Západní demokracie se podle profesora mění v totalitu. „Západní svět bez přímé zkušenosti s životem v totalitě a pod tíhou politické a genderové aj. korektnosti přichází s levicovými postoji, které mohou přivést svět do rychlé záhuby,“ udeřil umělec.

A k dovršení všeho zlého jsme zahlceni informacemi. Je jich tolik, že se v nich jen těžko vyznáme, což nám prý také škodí. „Nejsilnější a nejzhoubnější zbraní je informace. Už jen skutečnost, že se člověk dozví co se stalo na druhém konci světa v několika vteřinách je nesmírně zatěžující. Jsme zavaleni zbytečnými informacemi. S tím jde ruku v ruce nakažlivá civilizační choroba zvaná turismus. Cestování je jednou z největších neřestí současného světa. Devastuje životní prostředí a mate hlavy,“ napsal k tomu Knížák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…