23,30 za plzeň. V USA. Vyfotila a napsala o ČR

27.02.2024 9:05 | Monitoring

Plzeň za 23,30 Kč. Samozřejmě, že v akci. Ale kdo by ji chtěl využít, musí se za pivem vydat až do Chicaga v USA. Česká rodačka tam vyfotila balení plzní v plechu. A napsala o ČR, kde je stejné pivo dražší. „Což vůbec není k smíchu, protože se těším na život zpět do Česka, ale asi na takovou zemi nemám dost peněz,“ uvedla. Přitom plzeň levnější než v ČR lidé nacházejí v zahraničí už skoro pravidelně.

23,30 za plzeň. V USA. Vyfotila a napsala o ČR
Foto: Repro X
Popisek: Plzeň v akci v Chicagu

Jeden z českých výrobků, který je v zahraničí stále oblíben, je české pivo. Konkrétně plzeň. Jak ale zjistila česká rodačka Veronika, ani Američan nemusí za Plzeň zaplatit o moc víc než Čech. Spíš naopak. Podle slevové akce stálo balení plzně 3,99 dolarů. V přepočtu pouhých 93,30 Kč, tedy 23,30 Kč na jednu plechovku.

Veronika ozřejmila, že se jednalo o akci v Chicagu, v Rich’s Fresh Market na Belmont/Cumberland. A velice se divila, že pivo není v Česku levnější, když podle jejích výpočtů by mělo stát 12,50 Kč. Když jí pak jeden diskutující ukázal slevový leták se zlevněnou plzní za 25,90 Kč, došla k závěru, že si zde žijeme „přepychově“. „Což vůbec není k smíchu, protože se těším na život zpět do Česka, ale asi na takovou zemi nemám dost peněz,“ dodala ještě. Diskutující ovšem připomenuli, že v USA se ceny uvádějí bez daně, která se připočítává až na pokladně.

Na cenovce je uvedena i běžná cena, která činí 6,99 dolarů, tedy přibližně 41 Kč za jednu plechovku. Což je dražší než v České republice, kde v obchodní síti Tesco vyjde plzeň v plechovce na 37 Kč. Ale v žádné slevě se cena plzně zdaleka neblíží 24 Kč.

Není to přitom poprvé, co Češi zahlédli plzeň výrazně pod cenou, za kterou se prodává v České republice. Už na konci roku 2022 se v německém Kauflandu kousek od hranic vyskytla basa plzně v přepočtu za 300 Kč.

Také loni v listopadu byla „německá“ plzeň levná (16,50 Kč) a to tak, že ekonomický novinář Mirek Motejlek vysílal Petra Fialu, aby jako s nutellou porovnal ceny. A svého času levnou plzeň otloukal o hlavu šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl nyní již bývalému ministrovi Nekulovi.

A jedna aktuální slevová akce z Rakouska se vyskytla i v komentářích. S plzní v plechu za 18,8 Kč, pokud ovšem zákazník nakoupí 8 plechovek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Plzeň za 23,30 Kč. Ale kdo by ji chtěl využít, musí se za pivem vydat až do Chicaga v USA. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVitek106 , 27.02.2024 14:08:30
Myslel jsem si, že nejhorší vláda jaká nás mohla postihnout, byla ta, kde ožralec dělal ministra financí a vládu vedla kantýnská, ale byl to omyl, protože dnes sedí na rozhodujících křeslech daleko větí zloději, lháři a nezodpovědní nedospělí fakani, hrající si na piráty a zloděje, předhánějící se v tom, kdo nejvíc poškodí tuto republiku. Pryč s touto smečkou zločinců. !!!!!!!!!!!!!!!Není náhodou takové ne-hospodaření s NAŠIMI SPOLEČNÝMI PENĚZI trestný čin, se sazbou doživotí a zabavení veškerého majetku všem, kdo s touto rozkrádačkou státního majetku cokoli společného a jejich rodinám?!?!?!?!?!?

|  6 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …