90 procent problémů vzniklo před válkou na Ukrajině. Svobodní jasně k Fialovi

07.07.2022 14:53 | Komentář

Premiér Petr Fiala mluvil ve svém projevu k předsednictví České republiky v Radě EU o tom, že obnova válkou zničené Ukrajiny je klíčem k řešení problémů, které trápí občany členských zemí unie. S tím však rezolutně nesouhlasí předseda Svobodných Libor Vondráček, který zdůraznil, že klíč k řešení problémů, které naše občany pálí, najdeme tam, kde tyto problémy vznikly.

90 procent problémů vzniklo před válkou na Ukrajině. Svobodní jasně k Fialovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

„Přitom 90 % současných problémů vzniklo dávno před tím, než začalo bombardování Ukrajiny,“ připomněl Libor Vondráček s tím, že hlavní problémy vidí v tom, že Česká národní banka kopíruje politiky evropské centrální banky a její intervence, ale také v tom, že dochází k dlouhodobému zvyšování byrokracie pro podnikatele a stále čelíme vysokému zdanění práce, nebo v tom, že alibisticky přistupujeme na samozničující politiku Green Dealu. Tím to však podle Vondráčka ani zdaleka nekončí. „Problémy pramení také v absolutní nečinnosti současné vlády, která místo snižování daní z energií a PHM, zahájila vládnutí zřízením pozic pro nove zřízené ministry za 70 milionů, vylepšováním pandemického zákona a navázáním na plošné nákupy vakcín za miliardy a testováním v lednu za 3,5 miliardy korun,“ uvedl předseda Svobodných a zároveň připomněl jak destruktivní politiku lockdownů, tak rozhazování minulé vlády na dluh, který splatí budoucí generace. 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

Svobodní však jedním dechem také představili konkrétní kroky, které podle nich pomůžou dnešní situaci řešit. „Vrátíme zákon o ČNB do původního znění, aby centrální banka nemohla provádět takové intervence a kvantitativní uvolňování, jako v minulých letech. Snížíme množství kontrol a úřednické agendy pro podnikatele. Zavedeme férovou rovnou daň z příjmu bez výjimek a sociální se za zaměstnance nebude platit dvakrát. Už nikdy nesmí přijít lockdown a odstoupíme od Green Dealu,“ vyjmenoval hlavní priority Vondráček, podle kterého je třeba také ukončit rozevírání nůžek mezi průměrným platem v soukromém a veřejném sektoru a ukončit plošné testování a podobné sociální experimenty. „Zrušíme 36 úřadů a snížíme počet ministerstev, snížíme daně z PHM na úroveň Polska, Slovinska, Maďarska a dalších okolních zemí,“ dodal Vondráček. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Výborný

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…