A ČT mlčí! Český docent našel zprávu z USA. Raději nečíst

08.07.2020 14:40

Neviditelný pes zveřejnil článek vysokoškolského historika Ivo Cermana, který informoval o dění v Atlantě, kde byla skupinou demonstrantů hlásících se k hnutí Black lives matter zastřelena osmiletá holička. „Paní Turnerová chtěla zaparkovat. Zřejmě nerespektovala betonové zátarasy a oba hlídači jí ukázali, jak by vypadala spravedlnost v bezestátních zónách podle anarchistických ideálů. Jednoduše na ní bez varování začali střílet ze samopalů. Bohužel při tom zabili její dceru,“ popsal docent. Česká televize dle něj s námi manipuluje, jelikož o těchto událostech nijak neinformuje. „Manipuluje diváky, neinformuje je o celkovém obrazu, ale selektivně vynechává informace o nesprávných činech levicových hrdinů, kterým se snaží vytvořit pozitivní image,“ dodal Cerman.

A ČT mlčí! Český docent našel zprávu z USA. Raději nečíst
Foto: Hans Štembera
Popisek: doc. PhDr. et Dr. phil. Ivo Cerman, Ph.D., historik

Na Neviditelném psu vyšel článek docenta Ivo Cermana, který psal o vraždě osmiletého dítěte protestujícími z hnutí Black lives matter v Atlantě. Během 4. července, Dne nezávislosti USA, byla zastřelena osmiletá afroamerická dívka poblíž fastofoodu Wendy´s, který se stal ústředním bodem protestů hnutí Black lives matter, po tom, co policista zastřelil černocha, který se bránil zatčení a následně vzal jednomu z policistů taser. Více jsme o události psali ZDE.

Celý článek ZDE:

Anketa

Je Miroslav Kalousek zábavný politik?

7%
93%
hlasovalo: 12944 lidí

Ivo Cerman popisoval událost a její souvislosti. „Z osobní zkušenosti z Atlanty chci jen podotknout, že to je město, kde černošská většina je spíše apatická, postávají na rozích ulic v hloučcích, nijak se neprojevují. Existuje tam taková segregace v každodenním životě. Běloši po ulicích nechodí pěšky, jezdí autem, z jednoho klimatizovaného prostoru do druhého, takže se svými černošskými sousedy se na ulici vůbec nepotkávají. Já jsem v Atlantě chodil pěšky, takže jsem poznal úplně jiný svět... Mimochodem, Atlanta je sídlem CNN a Coca-Coly a také rodištěm Martina Luthera Kinga, který zde má velké Muzeum lidských práv. Jeho kult je zde všudypřítomný,“ napsal docent.

Dále popsal, že během oslav Dne nezávislosti zabrali demonstranti hlásící se k Black lives matter okolí vypálené restaurace (restaurace Wendy´s byla během protestů po zabití Afroameričana policií vypálena) a vytvoří zde autonomní zónu podobnou té v Seattlu, ve které demonstranti začali vládnout. „Podle toho, co následovalo, spočívalo jejich vládnutí hlavně v buzerování kolemj(e)doucích a okrádání. Nezůstalo jen u krádeží, jelikož byli ozbrojeni a bůhví s kým během víkendu usilovně bojovali. Celková bilance je dle policie 11 případů střelby, která si vyžádala 31 obětí, z toho 26 raněných a 5 mrtvých. To už je samo o sobě celkem silné, že ano?“ poznamenal Cerman.

 Podobně jako v Seattlu též umístili do okolí autonomní zóny betonové zátarasy, které se právě staly osudné řidičce a matce zavražděného dítěte. „Jela po mezistátní dálnici 85, sjela z ní, aby zaparkovala. A tu zjistí, že před ní jsou betonové zátarasy a nějací dva černoši se samopaly po ní něco chtějí. Paní Turnerová chtěla zaparkovat. Zřejmě nerespektovala betonové zátarasy a oba hlídači jí ukázali, jak by vypadala spravedlnost v bezestátních zónách podle anarchistických ideálů. Jednoduše na ní bez varování začali střílet ze samopalů. Bohužel při tom zabili její dceru,“ popsal situaci docent dějin na Jihočeské univerzitě. Prý až po této situaci měla začít starostka konat a policie zónu zlikvidovala.

Nakonec se opřel do České televize, která o události naprosto mlčela, ačkoliv se její reportáže situací v USA zabývaly. Reportáže veřejnoprávní České televize však dle Cermana spíše propagovaly Demokratickou stranu. „ČT ve svém zpravodajství dělá, jako by ‚nepokoje‘ v USA už skončily. Jako by se tam už nic nedělo. Jednoduše uplatňuje model, který si vytvořila ve zpravodajství o izraelsko-palestinském konfliktu. Manipuluje diváky, neinformuje je o celkovém obrazu, ale selektivně vynechává informace o nesprávných činech levicových hrdinů, kterým se snaží vytvořit pozitivní image,“ myslí si docent.

Dle něj je tu však ještě jedna stránka věci, a to ta, že události v Atlantě ukázaly, že realizace zamlouvající se mediálních představ o tom, co je dobro, vedou k velmi špatným důsledkům. „Levicoví rasisté bez obav odstraňují instituce státu v domnění, že vše tak nějak vyplyne z rasově vrozených vlastností. Zapomínají na obecnou lidskou přirozenost. Každý průměrně inteligentní člověk může snadno předvídat, co se stane, když odstraníte policii a dáte lidem na vědomí, že krást se může... když navíc začnete glorifikovat levicové násilí a teror... Tragická smrt dítěte byla zcela zbytečná a mohlo se jí předejít,“ zakončil Cerman příspěvek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…