A co uklidit?! Hřib zahájil kampaň a prý po něm zůstal binec

30.05.2022 11:14 | Ze sítí

Když včera Piráti zahajovali kampaň do podzimních voleb, nehovořilo se pouze o čtrnáctce komunálních kandidátů a sedmici uchazečů do Senátu. Během bujaré akce pózoval rozjařený primátor Prahy Zdeněk Hřib fotografům s cukrovou vatou v ruce a mluvilo se také o ochraně životního prostředí. Právě toto téma však následně narazilo u zastupitelky Prahy 2 Lenky Mottlové (ODS). Upozornila totiž, že po pirátské akci v pražských Riegrových sadech nezůstaly pouze příspěvky na sociálních sítích, ale taktéž hmatatelné pozůstatky.

A co uklidit?! Hřib zahájil kampaň a prý po něm zůstal binec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45150 lidí
Piráti včera zahájili celostátní pirátskou kampaň do komunálních voleb a do Senátu okázale. Na stáncích vlály pirátské vlajky doprovázené duhovými fáborky LGBT komunity a rozjařený primátor Prahy Zdeněk Hřib se kromě proslovu a pózování fotografům dal také na manuální činnost a přítomným ukázal, že by se hravě uživil i jako prodavač cukrové vaty.

Pirátská strana na akci představila čtrnáct kandidátů do letošních podzimních komunálních voleb a sedm do senátních voleb a pražského kandidáta Hřiba šéf strany Ivan Bartoš ocenil jako primátora, který dle jeho mínění úspěšně provedl Prahu dvěma velkými krizemi a nastartoval její rozvoj.

Jeho slova Hřib potvrdil. „Za nás se město rekordním způsobem rozvíjí,“ zdůrazňoval.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Později též na sociálních sítích chválil atmosféru akce. „Hrála muzika, bylo dobré pohoštění, veselá nálada a zábava pro všechny včetně rodin s dětmi,“ shrnul.

Na akci věnované pirátským kandidátům a jejich prioritám padalo od mnohých kandidátů zdůraznění nutnosti „zvládnutí klimatické krize“ či ochrana životního prostředí.

Právě tato témata však narazila na kritiku zastupitelky Prahy 2 Lenky Mottlové (ODS), jelikož nalezla po pirátské akci nepříjemné překvapení.

Mottlová se s pozůstatky po Pirátech podělila na sociálních sítích. Uvedla, že výběrem Prahy 2 pro zahájení kampaně Hřib potvrdil, že „Dvojka je prostě krásné místo k žití“. „Co by mohl pan primátor Zdeněk Hřib ohlídat a občanům Prahy 2 by tím udělal i radost, aby po sobě (Piráti) i uklidili,“ dodala.

Mottlová k příspěvku sdílela fotografie pohozených palet v parku, jež po včerejší akci nikdo neodklidil. Odpadky zřejmě zůstaly neuklizené také a musela se o ně postarat úklidová firma. „Odpadky již úklidová firma odvezla, není zač,“ upozornila zastupitelka pražského primátora.

„Hezké životní prostředí nedělají přijatá klimatická opatření, ale obyčejná slušnost k místu, ho po sobě zanechat tak, jak bylo,“ vmetla pak Pirátům za nepříjemná překvapení, která po nich zbyla v parku.

Piráti jdou do komunálních voleb s heslem: „Odvaha dělat, co je správné“. Kromě ochrany životního prostředí Bartoš označil za zásadní bod programu bydlení. Strana též avizovala podporu místních referend, občanských iniciativ, spolků i podporu „pestrého komunitního života“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…