A dost. Michal Hašek se naštval

29.08.2018 12:00

Exhejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD) se rozhodl ohradit proti včerejšímu textu MF Dnes.

A dost. Michal Hašek se naštval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek v pořadu Horké téma

„Lukáše Valáška a Mladou frontu Dnes čekají kroky mých právních zástupců, budeme zvažovat trestní oznámení a civilní žalobu. Rozhodnu se po poradě se svými advokáty. Důvod? Článek oznamující bombasticky, že jsem jako hejtman podepsal krátce před volbami 2016 smlouvu o nájmu prostor pro Centrum integrace cizinců s Dalíkovým strýcem (dále v textu zmírněno na jeho firmu). Naznačuje se obrovská levárna, tajemná role advokáta Šťovíčka a jako happy end záchrana nynějším vedením kraje, které z Dalíkova virtuálního ‚doupěte zla‘ stěhuje Centrum pro integraci cizinců do krajského objektu na ulici Česká v Brně,“ poznamenává k textu Hašek.

Následně zmiňuje trhliny, které podle něj Valáškův text obsahuje. „Centrum pro integraci cizinců funguje na Mezírce už od roku 2010!, to Valášek cudně zamlčuje. Výběr prostor pro fungování centra prováděli v roce 2009 i 2016 úředníci Krajského úřadu Jihomoravského kraje, odboru regionálního rozvoje. Kancelář hejtmana nebyla do hledání a výběru prostor nijak zapojena, natož Michal Hašek, nehodí se do krámu, v článku Valáška ani zmínka,“ zmiňuje například Hašek.

Psali jsme ZDE.

„Materiál k projektu, včetně nájemní smlouvy na návrh příslušného odboru Krajského úřadu, projednávala a schvalovala Rada Jihomoravského kraje (11 členů) a nikoliv jenom Michal Hašek jako hejtman, jak budí záměrně dojem článek Lukáše Valáška,“ dodává dále.

„Radním pro regionální rozvoj, do kterého spadaly i tyto projekty, byl kolega Václav Božek, nikoliv Michal Hašek (Valášek mlčí jako hrob),“ zmiňuje také Hašek a vysvětluje i roli advokáta Šťovíčka.

„Nad rámec dokumentů dodávám, že Jihomoravský kraj nedisponoval podle mé paměti v létě 2016 volnými kapacitami ve vlastních objektech v centru Brna, budova na ulici Česká byla tehdy v kompletní rekonstrukci a nebylo tedy možné do ní Centrum pro integraci cizinců tehdy při nejlepší vůli umístit kvůli probíhajícím stavebním a rekonstrukčním pracem... Bublina splaskla, opona padá. Není nic staršího než ranní noviny odložené v hromadě sběrového papíru...“ uzavřel Hašek.

Celý příspěvek Michala Haška:

Lukáše Valáška a Mladou frontu Dnes čekají kroky mých právních zástupců, budeme zvažovat trestní oznámení a civilní žalobu. Rozhodnu se po poradě se svými advokáty. Důvod ? Dnešní článek oznamující bombasticky, že jsem jako hejtman podepsal krátce před volbami 2016 smlouvu o nájmu prostor pro Centrum integrace cizinců s Dalíkovým strýcem (dále v textu zmírněno na jeho firmu). Naznačuje se obrovská levárna, tajemná role advokáta Šťovíčka a jako happy end záchrana nynějším vedením kraje, které z Dalíkova virtuálního “doupěte zla” stěhuje Centrum pro integraci cizinců do krajského objektu na ulici Česká v Brně . Další Valáškova okurková “bomba” na téma Hašek však dostává povážlivé trhliny v následujících bodech (vše dokládám dokumenty Jihomoravského kraje,které jsem dnes obratem obdržel a děkuji za to mému nástupci) : 
1) Centrum pro integraci cizinců funguje na Mezírce už od roku 2010 !, to Valášek cudně zamlčuje , 
2) výběr prostor pro fungování centra prováděli v roce 2009 i 2016 úředníci Krajského úřadu Jihomoravského kraje, odboru regionálního rozvoje. Kancelář hejtmana nebyla do hledání a výběru prostor nijak zapojena, natož Michal Hašek , nehodí se do krámu, v článku Valáška ani zmínka, 
3) Materiál k projektu, včetně nájemní smlouvy na návrh příslušného odboru Krajského úřadu, projednávala a schvalovala Rada Jihomoravského kraje(11 členů) a nikoliv jenom Michal Hašek jako hejtman jak budí záměrně dojem článek Lukáše Valáška, 
4) radním pro regionální rozvoj, do kterého spadaly i tyto projekty, byl kolega Václav Božek, nikoliv Michal Hašek (Valášek mlčí jako hrob)
5) advokát JUDr. Jan Šťovíček nebyl zapojen do přípravy tohoto projektu v roce 2016 ani dříve, ani do jednání o najmu nebytových prostor v žádné jeho fázi(2009,2016), jak vyplývá z předložených dokumentů (opět Valášek zcela pomíjí a pouze fabuluje)
Nad rámec dokumentů dodávám, že Jihomoravský kraj nedisponoval podle mé paměti v létě 2016 volnými kapacitami ve vlastních objektech v centru Brna, budova na ulici Česká byla tehdy v kompletní rekonstrukci a nebylo tedy možné do ní Centrum pro integraci cizinců tehdy při nejlepší vůli umístit kvůli probíhajícím stavebním a rekonstrukčním pracem ... 
Bublina splaskla, opona padá. Není nic staršího než ranní noviny odložené v hromadě sběrového papíru...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…