Slátanina o pejskovi a kočičce, reaguje Michal Hašek na řeči o spojení s Markem Dalíkem

28.08.2018 9:54

O nájmu, jenž platí Jihomoravský kraj v rezidenci Mezírka, jenž exhejtman Michal Hašek (ČSSD) najal od firmy strýce Marka Dalíka, píše dnešní MF Dnes. A Hašek již na jejich text reaguje na svém facebookovém profilu.

Slátanina o pejskovi a kočičce, reaguje Michal Hašek na řeči o spojení s Markem Dalíkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek v pořadu Horké téma

Kanceláře pro Jihomoravské centrum na podporu integrace cizinců pronajal Hašek na tři roky krátce před tím, než v roce 2016 prohrál volby. Prostory byly získány od firmy Bramley s anonymními vlastníky. Z postu šéfa dozorčí rady na ně dohlíží strýc lobbisty Marka Dalíka Zdeněk Pánek, píše MF Dnes.

Anketa

Je dle vás Zdeněk Bakala slušný člověk?

3%
97%
hlasovalo: 9415 lidí

Současný hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek však chce nasmlouvaný nájem ukončit a centrum přesunout do budovy kraje v ulici Česká. A to proto, aby dle jeho slov bylo naplněno hospodárnější řešení. 

MF Dnes pak rozplétá další pavučiny spojitostí firmy Bramley s exhejtmanem Michalem Haškem. Někdejším jednatelem byl totiž například právník Jan Štovíček. Muž, který byl dlouhodobě Haškovi blízký. 

„Nerad si kazím dovolenou, ale není zbytí. Po čase opět ‚zaúřadoval' Lukáš Valášek v Mladé frontě Dnes. Expresivní titulek a fotka, kterak Hašek podepsal nájem u Dalíkova strýce. A opět slátanina ve stylu ‚jak pejsek a kočička vařili dort'. Bohužel jsem údajné dotazy MFD nikde nenašel, jinak bych se jasně vyjádřil stejně jako nyní - fungování Centra pro integraci cizinců byl a je dlouhodobý projekt Jmk podpořený z EU fondů, o kterém rozhodovala Rada Jihomoravského kraje, nikoliv Hašek," poznamenal Hašek, který tak vyvrací tvrzení MF Dnes, že by neodpověděl na jejich dotazy. 

„To centrum funguje dlouhodobě, nikoliv až od roku 2016, jak by se mohlo zdát. V budově na Mezírce historicky sídlí řada krajských institucí - třeba též Centrum pro mezinárodní mobilitu, dříve dokonce jeden z odborů Krajského úřadu Jmk. Musel jsem se jen pousmát nad vyjádřením ‚zachránců' od Haškova jha, jak věc bude ‚zachráněna' přesunem dotčené instituce do jiných prostor. Proč zasmát? Budova kraje na ulici Česká je totiž ‚dítětem' Stanislava Juránka a Michala Haška, kteří nejdříve vyjednali převod ze státu na kraj a následně proběhla rekonstrukce objektu (zahájena v letech 2015/16), která teprve dobíhá a budovu je možné obsadit," dodal Hašek.

„Když je zle nebo okurka, postrašíme Haškem. Na takovou hru já ovšem nepřistoupím, a to ani jako řadový krajský zastupitel. Od pana hejtmana Šimka jsem si již z dovolené vyžádal příslušné materiály k projektu z roku 2016 a také seznam krajských institucí, které na Mezírce působily nebo působí," zakončil Hašek. 

Celý příspěvek Michala Haška:

Nerad si kazím dovolenou, ale není zbytí. Po čase opět ‚zaúřadoval‘ Lukáš Valášek v Mladé frontě Dnes. Expresivní titulek a fotka, kterak Hašek podepsal nájem u Dalíkova strýce. A opět slátanina ve stylu ‚jak pejsek a kočička vařili dort‘. Bohužel jsem údajné dotazy MFD nikde nenašel, jinak bych se jasně vyjádřil stejně jako nyní - fungování Centra pro integraci cizinců byl a je dlouhodobý projekt Jmk podpořený z EU fondů, o kterém rozhodovala Rada Jihomoravského kraje, nikoliv Hašek. To centrum funguje dlouhodobě, nikoliv až od roku 2016, jak by se mohlo zdát. V budově na Mezírce historicky sídlí řada krajských institucí - třeba též Centrum pro mezinárodní mobilitu, dříve dokonce jeden z odborů Krajského úřadu Jmk. Musel jsem se jen pousmát nad vyjádřením ‚zachránců‘ od Haškova jha, jak věc bude ‚zachráněna‘ přesunem dotčené instituce do jiných prostor. Proč zasmát? Budova kraje na ulici Česká je totiž ‚dítětem‘ Stanislava Juránka a Michala Haška, kteří nejdříve vyjednali převod ze státu na kraj a následně proběhla rekonstrukce objektu (zahájena v letech 2015/16), která teprve dobíhá a budovu je možné obsadit. Suma sumárum - když je zle nebo okurka, postrašíme Haškem. Na takovou hru já ovšem nepřistoupím, a to ani jako řadový krajský zastupitel. Od pana hejtmana Šimka jsem si již z dovolené vyžádal příslušné materiály k projektu z roku 2016 a také seznam krajských institucí, které na Mezírce působily nebo působí...

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…