A mocní se smějí. Víte, co děláte? Samková strůjcům aféry „Babišův zámek“

05.10.2021 9:25 | Ze sítí

Co se týče kauzy Pandora Papers, která se objevila v samém závěru české předvolební kampaně, má advokátka Klára Samková za to, že se opět jen řeší kauza premiéra Babiše a nikoliv existence daňových rájů. Ti, kdo daňové ráje používají, si je podle ní začnou chránit ještě víc. A postarají se, aby „lobbistická sebranka“ zmizela z veřejného prostoru.

A mocní se smějí. Víte, co děláte? Samková strůjcům aféry „Babišův zámek“
Foto: archiv K. Samková
Popisek: Klára Samková

Klára Samková míní, že většina české populace, tedy 95 %, není seznámena s tím, jak daňové ráje fungují. A ze zbývajících pěti procent jich polovina jejich služby využívá tak, jak je údajně použil Andrej Babiš. Zbytek prý je proti existenci daňových rájů jako takových. „Jako takové by se měly zrušit bez náhrady,“ říká, ale zároveň si uvědomuje, že na existenci daňových rájů má vliv malý nebo skoro žádný.

Anketa

Hrozí ,,orbanizace Česka"?

8%
18%
hlasovalo: 19974 lidí

Konstatuje, že daňové ráje se jednak svou existenci brání samy o sobě, protože nízké daně živí jejich ekonomiku. A žertovně dodává: „Čím jiným by se takové Kajmanské či Panenské ostrovy živily, řekněte mi? Jooo – ještě zbývá vývoz kokosových ořechů.“ Další, kdo jejich existenci brání jsou uživatelé daňových rájů.

„Asi tak čtvrt vteřiny se zachvělo moje srdce nadějí, že by snad v rámci této další – a to zcela jednoznačné – účelovky někdo z p. t. novinářů vznesl otázku po mravnosti a nemravnosti daňových rájů jako takových, vrhla jsem se na příslušné články z našich i zahraničních zdrojů a pochopitelně NIC... Jenom Bááábiš, Bááábiš,“ povzdechla si.

Podle advokátky bude mít tažení proti „špinavým praktikám Babiše v daňových rájích“ jeden vedlejší efekt. Ti, kdo jich využívají skutečně ve velkém „se fakt, ale fakt naštvou a svoje daňové ráje si ochrání ještě tvrdší bariérou,“ odhaduje Klára Samková.

„A postarají se o to, aby křiklouni ‚Bááábiš, Báábiš‘ se kosa zostra dostali z veřejného prostoru. Protože to jsou ‚novináři‘, kteří jsou novináři jen dle jména a ve skutečnosti to je politická lobbistická sebranka,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…