A sakra. Daniela Drtinová předložila Ringo Čechovi něco, na co koukal jak blázen

12.10.2017 7:34

Superlídr SPO František Ringo Čech se v rozhovoru s moderátorkou Danielou Drtinovou na DVtv.cz mimo jiné zastal prezidenta Miloše Zemana. Ten je podle něj bojovníkem, jenž se dočkal jen urážek a zesměšňování.

A sakra. Daniela Drtinová předložila Ringo Čechovi něco, na co koukal jak blázen
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

Čech se stal superlídrem SPO v nadcházejících sněmovních volbách, vyhověl tak podle svých slov přání prezidenta Miloše Zemana. Předsedou strany je přitom nadále Jan Veleba. „Já jsem se Miloše pořádně nezeptal, proč mě poslal do boje. Ale zřejmě chtěl někoho mladého a perspektivního,“ uvedl Čech.

Video najdete ZDE

„Miloš Zeman je bojovník. V případě našeho zvolení získá prezident skupinu lidí v Parlamentu, která jej bude podporovat,“ sdělil Čech. Prezidenta však hájil, že mu nepřijde až tak nestranický. 

Anketa

Kolik dostane ve volbách TOP 09?

40%
6%
1%
4%
1%
hlasovalo: 9322 lidí

Drtinové se svěřil se svými obavami z muslimů a migrantů. „Miluju historii a hodně se jí zabývám. Situace, ve které jsme teď, se v určitých periodách opakuje,“ sdělil Čech a uvedl jako příklad konec říše římské. Drtinová se pak do Ringa pustila s otázkou, zda tím, že tvrdí, že do Evropy přijdou muslimové a budou kamenovat ženy, nešíří fobie. „Není to šíření fobie. Je to hodnocení situace. Je to prognóza,“ trval si na svém Čech. 

Drtinová se následně Čecha zeptala na to, jak konkrétně migranti ohrožují Českou republiku. „Jdou za lepší ekonomikou. Ale Německo neudrží 25 milionů muslimů,“ sdělil s tím, že jednoho dne se toto provalí a budeme je mít tady. O počtu migrantů pak usuzuje podle zpráv v médiích. „Jak jste přišel k číslu 25 milionů? Nijak jste si to neověřoval?“ zeptala se Drtinová.

Čech pak následně uvedl to, že on sám není pro přímou demokracii. „Takže se neidentifikujete s programem strany, kterou zastupujete?“ poukázala pak moderátorka. „Referendum vypadá krásně, ale nejsem si jist, zda občané jsou schopni rozpoznat nebezpečí a rozhodnout se správně. V praxi je to ošemetná věc,“ dodal. 

Drtinová pak položila Čechovi otázku na tělo. „Podepsal jste Antichartu?“ zeptala se. „Nepodepsal,“ odvětil Čech. „Chcete, abych popadesáté vysvětlil, jak to bylo s Antichartou? Já jsem patřil se Schelingerem a mojí kapelou k umělcům druhé kategorie. Ti první šli do Národního divadla, my ostatní jsme šli do Reduty. Tam proběhlo to shromáždění a my jsme se Schelingerem vzali dráhu. Druhý den mi volala sekretářka od Hrabala a řekla: Pane Čech, já vás zachránila od průseru, podepsala jsem to za vás,“ sdělil Čech. 

Drtinová však pak Čechovi ukázala fotografii, kde stojí vedle Karla Gotta a drží v ruce pero. „Ale nepodepsal jsem ji,“ tvrdí zřejmě zaskočený Čech. „V ruce pero mám, ale nepodepsal jsem se,“ sdělil Čech. „A co tady děláte?“ ptala se Drtinová. „Nevím. Neznamená to, že když v ruce držím pero, že jsem to podepsal,“ zmínil. „My jsme se vytratili z toho sálu, po určité době jsme zmizeli. Škoda, že nemáte ty archy, abyste zjistila, že to není ani můj podpis, ani Schelingerův,“ poznamenal Čech.

„Nikdo nebyl větší antikomunisti než rockoví hudebníci,“ opakoval Čech. „Já vím. Podepsal nebo nepodepsal jste Antichartu?“ opakovala Drtinová. „Prosím vás, jaký význam přikládáte té Antichartě? Je to listina zrady, nebo co to je?“ odvětil podrážděný Čech. „To neznamená, že držím tužku, že jsem to podepsal. Fotografii s perem jsem nečekal,“ poukázal Čech na to, že moderátorka jej chtěla dostat. Ta to popřela.

Závěrem se pak Čech vyjádřil k neziskovým organizacím. „Polovina z nich určitě není důležitá. Byl bych velmi skoupý v poskytování finančních prostředků neziskovým organizacím,“ uvedl Čech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…