A ten mluví o organizovaném zločinu? STAN to vrátil Babišovi

07.07.2022 12:58 | Ze sítí

Dnešní mimořádná schůze Poslanecké sněmovny, kterou na popud opozičních politiků svolala její předsedkyně Markéta Pekarová Adamová, má na programu jediný bod, kterým je „Organizovaný zločin hnutí STAN". Protože není předpoklad, že by byl tento bod schválen, jelikož pětikoalice disponuje 108 hlasy, dostali příležitost jen poslanci s přednostním právem.

A ten mluví o organizovaném zločinu? STAN to vrátil Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: TK ministra vnitra Víta Rakušana a vládní zmocněnkyně pro lidská práva Kláry Šimáčkové Laurenčíkové při příležitosti Mezinárodního dne uprchlíků

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš využil příležitost promluvit k poslancům a divákům ČT24 beze zbytku. Jeho projev by se dal nazvat ostrým.

Psali jsme o něm zde.

Reakce na projev bývalého premiéra na sebe ale nedaly dlouho čekat.

Jako jeden z prvních se na Twitteru vyjádřil poslanec Jakub Michálek (Piráti).

 

„Sněmovna právě projednává ,organizovaný zločin hnutí STAN'. Jako první řečník vystupuje odborník na organizovaný zločin na slovo vzatý, Andrej Babiš, trestně stíhaný kandidát na beztrestnost. Sekunduje odborník na kokain Tomio Okamura. A tak my si tu žijeme.“

Reagoval i zástupce hnutí, kterého se projednávaný bod týkal nejvíce, tedy STAN.

„Děkuji kolegovi Andreji Babišovi, že se konečně objevil v práci (mimochodem tiše závidím to krásné opálení) a přednesl brilantní projev o organizovaném zločinu, korupci a ovlivňování médií. Koneckonců kdo jiný by měl dnes vystupovat, než lidé s bohatou osobní zkušeností,“ napsal Lukáš Vlček, 1. místopředseda poslaneckého klubu STAN a poslanec za toto hnutí.

 

Oba naráželi na obvinění, kterým musí Andrej Babiš v současné době čelit, poslanec Vlček i na Babišovy poslanecké výjezdy po republice, které absolvuje i v době, kdy zasedá Sněmovna.

Sám Babiš ale k tomu říká, že výjezdy mezi lidi považuje také za poslaneckou práci.

Na závěr dodejme, že podle ČTK chce hnutí ANO v návrhu usnesení vyzvat ministra vnitra a předsedu STAN Víta Rakušana k demisi, případně ho má premiér Petr Fiala odvolat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…