A víte, co dělají s uprchlíky, kteří připlují načerno, v Austrálii? Zkušený novinář Petr Podaný to podává natvrdo

21.04.2015 8:52

Dle redaktora Týdne Petra Podaného má k ilegálním imigrantům Austrálie zcela odlišný přístup než Evropská unie. V Německu prý dokonce tamní ministr vnitra vyzval občany, aby poskytli uprchlíkům domov. Podle Podaného mají v Evropské unii na rozdíl od Austrálie někteří politici při pohledu na tragédii uprchlíků z Afriky ve Středozemním moři sklony k „sebemrskačství“. Největší aktuální hrozbou pro Evropu je prý islám.

A víte, co dělají s uprchlíky, kteří připlují načerno, v Austrálii? Zkušený novinář Petr Podaný to podává natvrdo
Foto: Archiv
Popisek: Mapa Evropy

Podaný míní, že podle některých lidí se Austrálie chová ostřeji k imigrantům odůvodněně, dnes jsou prý ve světě jiné podmínky a existují nebezpečí a různé hrozby, jako je islám. Současný australský premiér Tony Abbott zpřísňuje pravidla pro přistěhovalectví a nelegálním imigrantům dává Austrálie přes generálporučíka Anguse Campbella jasné heslo: „Nemáš šanci!“   

Dle Podaného má Austrálie zcela jiný přístup než Evropská unie i přesto, že je to sedmá největší země na světě, avšak s pouhými 22 miliony obyvatel, a vešlo by se sem pohodlně několik desítek milionů ilegálních uprchlíků. V Německu prý vzhledem k narůstajícímu počtu uprchlíků dokonce existují spekulace, že se začne zabavovat soukromý majetek občanů, aby byl vyřešen problém imigranty, které není kam umisťovat.

V Austrálii podle Podaného převládá zdravý rozum, jelikož má tvrdá pravidla, která neumožňují vstup do prosperující společnosti každému. Životy připlouvajících utečenců sice zachraňují, ale snaží se jim co nejvíce znepříjemnit cestu. Dle Podaného například při pokusu uprchlíků na lodi z Indie dostat se na australskou pevninu, je australská stráž zastavila a nechala je nějakou dobu „houpat“ se na vlnách. Utečence poté Austrálie prý zpravidla umisťuje co nejdále od australské pevniny, tedy do stanových táborů v Papui-Nové Guineji, či na malém ostrově Nauru. Existuje zde podle Podaného dohoda s těmito zeměmi, která se však nelíbí „humanitářům nejrůznějších barev“.

Celý text zde

Austrálii se prý hlavně nelíbí, že do země míří spousta ilegálních imigrantů, kteří tak vyčerpávají kontingenty určené pro imigranty, kteří do země míří zákonnou cestou. „Když k nám připlujete bez víza lodí, nesmíte v Austrálii zůstat. Z Austrálie si neuděláte svůj domov. To platí také pro děti bez doprovodu, vzdělané a odborné síly. Není výjimek!“ hlásá australská kampaň „No way“, v češtině „v žádném případě“.

Podle Petra Podaného si Evropská unie „sama svým způsobem podřezává větev“, jelikož včas nepřizpůsobila imigrační politiku, která by regulovala imigraci obyvatel různého náboženství a kultur. Dnes je prý pro Evropu hrozbou hlavně islám a důkazem je i to, že mnoho mladých muslimských mužů, kteří vyrostli v Evropě, nyní bojuje za Islámský stát a popravují, mučí a znásilňují nejen ženy a děti. Píše se v Týdnu.

   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…