A vzorek stolice?! Výhrůžka za testy: Do pátku má Babiš čas, pak bude zle

28.04.2021 9:35 | Ze sítí

Takhle si vláda představuje, že ovládne českou společnost? Takhle ne, pánové! Předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek se podíval na to, co vláda chystá, a vypěnil. Považuje totiž za naprosto nepřijatelné, za jakých podmínek má být lidem dovoleno např. nechat se ostříhat u kadeřnice. Pak podle něj chybí už jen to, aby na poště dělali lidem scan rohovky a na veřejných záchodcích odebírali vzorek stolice. Vládě předložil ultimátum.

A vzorek stolice?! Výhrůžka za testy: Do pátku má Babiš čas, pak bude zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Povinné testování zaměstnanců Úřadu městské části Praha 8 na Covid 19 začalo. Všech 300 zaměstnanců městské časti se podrobí testům vždy v úterý a ve čtvrtek od 8 do 16 hodin

Vláda Andreje Babiše přišla s tím, že bude-li člověk v květnu chtít vyrazit ke kadeřnici, bude muset předložit nový test na koronavirus ze státem uznaných testovacích míst. Jenže proti tomuto záměru se zvedla taková vlna odporu, že ministr zdravotnictví za hnutí ANO otočil a pokusil se lidi uklidnit prohlášením, že na cestu ke kadeřnici bude stačit test ze zaměstnání nebo ze školy. Radomila Bábka, předsedu podnikatelských odborů, však v žádném případě neuklidnil. Bábek natočil video, ve kterém vládu nešetřil.

Anketa

Nosíte venku roušku nebo respirátor?

16%
47%
hlasovalo: 18073 lidí

„U kadeřnice předložíte občanský průkaz a zdravotní test a ona vás zapíše do evidence zákazníků. V hospodě vám sejmou otisky prstů, na poště udělají scan rohovky a na veřejných záchodcích vám odeberou vzorek stolice. Báječná budoucnost české společnosti,“ oznámil Bábek hned v úvodu videa, které koluje po internetu.

„Prokazovat kadeřnici svoji totožnost a předkládat zdravotní test je absurdní,“ ohodnotil nápad vlády Bábek bez obalu. „Ale ještě mnohem absurdnější a úplně zvrácené je nutit živnostníka, aby lustroval své zákazníky, zapisoval je do nějaké evidence a tu evidenci potom předkládal úřadům. Tak takhle si vláda představuje, že ovládne českou společnost,“ doplnil jedním dechem naštvaný podnikatel.

Do kontrastu postavil přístup státu k supermarketům, kde rozhodně nepotřebujete předkládat test, když si chcete jít koupit rohlíky. To ukazuje, že vláda nezachází se všemi občany stejně, když po kadeřnících vyžaduje evidenci testovaných.

„Pánové (Andrej) Babiš (ANO), (Jan) Hamáček (ČSSD), (Petr) Arenberger (za ANO) si tak zvykli na neomezenou moc, že si už vymysleli, jakým způsobem budou nás občany kontrolovat a řídit a jak budou ovládat naši společnost,“ vypálil Bábek.

A upozornil na článek podle něhož bude člověk, který si chce skočit do hospody na jedno, nucen předkládat osobní informace hned ze dvou mobilních aplikací.

„Tak já jim vzkazuju, že takhle ne, pánové! Tak ne!“ zahřměl.

Oznámil, že Podnikatelské odbory poslaly vládě nabídku ke smíru a doufají, že vláda do konce dubna změní pravidla, která Bábek považuje za „stupidní“.

„Pokud se do pátku vláda nezačne chovat rozumně a podmínky nezmění, ozvu se vám v pátek znovu, oslovím vás a vyzvu, abychom my všichni podnikatelé a živnostníci otevřeli navzdory nesmyslným příkazům vlády. Poslouchat tuhle vládu totiž znamená jít na porážku,“ uzavřel rozohněný Bábek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…