ANO uspořádalo snídani s pražskými kandidáty. Došlo na obchvaty i Opencard

26.09.2014 11:12

REPORTÁŽ Na pražské Malé Straně se v útulné restauraci Cukrkávalimonáda ve čtvrtek dopoledne konala snídaně s lídryní pražské kandidátky ANO Adrianou Krnáčovou, kandidáty do zastupitelstva Patrikem Nacherem a Eliškou Kaplicky, a úspěšnou senátní kandidátkou Janou Duškovou, která postoupila do 2. kola doplňovacích voleb na Praze 10. Z médií jsme zvyklí na to, že předvolební akce ANO se těší oblibě novinářů a rovněž voličů, avšak ranní snídaně probíhala v intimním duchu, na kterou dorazila jenom hrstka novinářů.

ANO uspořádalo snídani s pražskými kandidáty. Došlo na obchvaty i Opencard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO

Úvodní slovo dostala Adriana Krnáčová, která mluvila o problematické Opencard. Již několikrát se vyjadřovala v rámci svého volebního programu o tom, co si myslí o bývalém managementu dopravního podniku a o projektu Opencard. Podle lídryně pražské kandidátky ANO by měla kartička v hodnotě 1,3 miliardy korun nabídnout Pražanům mnohem více.

Dále padlo pár slov k řešení projektu o pražském okruhu a odklonění tranzitní dopravy mimo Prahu. Jsou připraveny dva projekty, které by měly ulehčit okolním obcím. 

Poté se k zmiňované „kartičce“ vyjádřil také Patrik Nacher, který už několik let bojuje proti absurdním bankovním poplatkům. Dle jeho slov je nutno primárně projít všechny smlouvy, které se týkají projektu Opencard a najít finální řešení, které by konečně ukončilo několika měsíční problémy, které jsou s ní spojovány. Jako řešení nastínil konkrétní projekty „multifunkční karty“, které úspěšně fungují například v Chicagu nebo v Londýně.

Ve zkratce promluvila i kandidátka do Senátu Jana Dušková, která byla zhrozena z tragické účasti voličů na doplňovacích volbách na Praze 10, kde se úspěšně probojovala do druhého kola. Podle jejich slov patnácti procentní účast vypovídá o zájmu občanů o politiku a na druhé kolo očekává účast ještě menší.

Na závěr snídaně promluvila i Eliška Kaplicky, která se v rámci kampaně snaží poukázat na nefunkčnost kulturních instituci a řešení vidí v tom, že je potřeba odpolitizovat kulturu. Jak řekla, chybí pražským kulturním institucím vize, podle které by instituce fungovaly. Od nové koncepce čerpání grantů a nakládaní s ním přes komunikaci pražských divadel, která je v současné době na bodě mrazu. Dle slov Adriany Krnáčové chybí Praze a celkově České republice kulturní politika- nikdo neví co, jak a proč vůbec podporujeme a kam peníze z grantů na kulturu mizí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lívia Ševčíková

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…