Advokát Ratha: Můj klient je slušný člověk

06.06.2012 10:14

Advokát Roman Jelínek tvrdí, že včerejší okolnosti vystoupení jeho klienta Davida Ratha byly demonstrací síly, kriminalizací v přímém přenosu. Navíc je postup v celé kauze nezákonný a nekorektní. Zacházet s Rathem jako s člověkem, který se dopustil násilného trestného činu, není podle Jelínka na místě.

Advokát Ratha: Můj klient je slušný člověk
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

Projev si Rath připravoval sám, pouze se advokátů zeptal, zda svým projevem nemůže mařit vyšetřování. „Doporučili jsme mu, aby některé části neuváděl, právě proto, aby neovlivňoval vyšetřování,“ řekl v rozhovoru pro ihned.cz Jelínek.

Obhajobu bývalého hejtmana středočeského kraje hodlají advokáti postavit na faktech. „Obhajoba postupuje korektně, v zákonných mezích a předpokládáme, že stejně bude postupovat i státní zastupitelství a policie. Zatím nic nesvědčí o tom, že by ten postup byl korektní a zákonný,“ míní Jelínek.

Že ministr Kubice kauzu manipuluje, je čirý fakt, myslí si. „Policie zjistí a ztotožní osoby, které se mají podílet na páchání trestné činnosti, navíc zjistí motivaci těchto osob a udělá o tom úřední záznam. Druhý den tentýž policista udělá záznam o zahájení úkonu v trestním řízení a v něm uvede, že se trestné činnosti mají dopouštět dosud neustanovené osoby,“ říká advokát. Takže nejspíš lže, dodává.

Za alarmující dále Jelínek považuje okolnosti samotného podání trestního oznámení. Stěžejní je zahájení trestného řízení, to se činí na základě záznamu. „V tom policie uvedla neúplné a nepravdivé informace,“ dodal. Podle Jelínka se jedná hlavně o poslance a slušného člověka. Zacházet s ním jako s člověkem, který se dopustil násilného trestného činu, není na místě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …