Advokátka Samková: Rodinu Ratha obhajovat nebudu

22.05.2012 16:38

Známá advokátka Klára Samková nebude obhajovat poslance Davida Ratha. Podle ní jej jeho manželka nekontaktovala.

Advokátka Samková: Rodinu Ratha obhajovat nebudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Advokátka Klára Samková zřejmě nebude obhajovat poslance Davida Ratha obviněného z korupce. O její případné účasti na případu dříve informoval právník František Šejnost, kterého si dříve manželka Ratha vybrala za poradce. Samková ale v kauze nepřevzala plnou moc, sdělila ČTK.

Právnička uvedla, že se měla sejít s Rathovou manželkou v pondělí, ze schůzky ale nakonec sešlo. "Paní Rathová mě už potom nekontaktovala a pro dnešek je pro mě tato věc uzavřená," řekla advokátka.

"Předpokládám, že když na jednání mandátového a imunitního výboru byli právníci poslance Ratha, tak je záležitost jeho obhajoby vyřešená," dodala Samková. Naráží tím na fakt, že se dopoledního jednání poslanců s Rathem v usedlosti Spiritka na pražském Břevnově účastnili dva dosud známí členové Rathova týmu obhájců Adam Černý a Roman Jelínek.

Sněmovní mandátový a imunitní výbor po jednání doporučil sněmovně, aby potvrdila stíhání Ratha. Policie obvinila bývalého středočeského hejtmana pro podezření z korupce, nyní je ve vazbě v Litoměřicích. Sněmovna by měla o jeho stíhání definitivně rozhodnout na schůzi, která začne 5. června.

reklama

autor: ann, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…