Afghánec řádil v Paříži, pobodal sedm lidí. Pak ho tvrdě „zklidnili“ další kolemjdoucí na ulici

10.09.2018 18:06

Paříží otřásl další hrozný útok. Agresor pobodal na severovýchodě hlavního města Francie sedm osob. Policie útočníka již dopadla. Vyšetřovatelé tvrdí, že indicie nenaznačují, že by šlo o teroristický čin. Zprávu přinesla agentura Reuters.

Afghánec řádil v Paříži, pobodal sedm lidí. Pak ho tvrdě „zklidnili“ další kolemjdoucí na ulici
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Stany migrantů na březích kanálu Sv. Martina poblíž stanice pařížského metra Jaures

Útočník pochází podle zdrojů u policie z Afghánistánu, ale zatím nic nenaznačuje tomu, že by pobodání turistů a dalších kolemjdoucích sám zamýšlel jako teroristický čin. Mezi pobodanými jsou mimo jiné dva britští turisté. Čtyři ze sedmi pobodaných jsou ve vážném stavu, ale podle lékařů už jsou mimo ohrožení života.

Ukázalo se, že útočníka zneškodnili další kolemjdoucí. Jeden z občanů ho přetáhl přes kolena dřevěnou tyčí, nemohl utíkat a policisté, kteří přijeli na místo, už měli podstatně jednodušší práci. Lidé prý agresora chtěli pořádně zmlátit, ale jeden ze zasahujících občanů jim to rozmluvil. „Ta poslední věc, kterou bychom teď měli udělat, je zabít ho,“ zklidňoval své spoluobčany kolemjdoucí.

Přestože zatím nic nenasvědčuje tomu, že jde o teroristický čin, podle agentury Reuters vyšetřovatelé nepřehlížejí ani tuto možnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…