Agresoři se smáli na policisty. Ti je začali hledat až po článku PL

10.05.2019 10:26

Policisté z obvodního oddělení České Budějovice prověřují napadení muže v noci z 5. na 6. dubna 2019 kolem druhé hodiny ráno. K napadení došlo v Českých Budějovicích v Krajinské ulici před barem PARADOX. Případ policisté vyšetřují jako podezření z výtržnosti a ublížení na zdraví. O všem psala také naše redakce.

Agresoři se smáli na policisty. Ti je začali hledat až po článku PL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Anketa

Jaký máte vztah k německému národu?

12%
69%
hlasovalo: 14835 lidí
Je zajímavé, jak na incident ještě před dvěma týdny reagoval zástupce jihočeské policie. Milan Bajcura z Krajského ředitelství Jihočeského kraje ParlamentnímListům.cz 29. dubna řekl, že „ke vzájemnému napadení několika osob došlo v Krajinské ulici. Totožnost zúčastněných mužů a žen je nám známa a případ je v řešení policistů Obvodního oddělení České Budějovice-město."

Nyní se situace obrátila a českobudějovická policie v tiskové zprávě, kterou zjevně vyvolal zájem naší redakce o celý případ, konstatuje, že „napadenému muži bylo způsobeno vážné zranění" a po pachatelích pátrá.

V tiskovce lze také najít popis agresivních mladíků, kteří měli podle svědků na hlavě „mastnotu a noc si krátili pokřikováním žádostí o orální sex na kolemjdoucí muže i ženy“.

„Napadnout jej měl muž zhruba třicetiletý, urostlé či silnější postavy, tmavší pleti, v bílém tričku, svědci jej popisují jako „světského“. Ten měl stát v podloubí Krajinské ulice proti baru se třemi muži a dvěma ženami. Kamery zaznamenaly dva muže v bílém tričku, jak se krátce po incidentu vracejí zpět do baru, jeden z těchto mužů by měl být útočníkem.

Ačkoli má policie informace o popisu a záznamy z kamer, nebyla schopna za více jak měsíc pachatele násilného činu dopadnout.

„Nemají nic, nevědí nic,“ sdělil pro PL obeznámený zdroj.

Doplňme, že vedoucím Obvodního oddělení České Budějovice-město je nadporučík David Vandas, územní odbor České Budějovice vede Michal Holčapek.

Případ i nadále sledujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…