Agrofert neznárodníme, ujistil Babiše Vojtěch Filip

03.10.2016 14:25

Agrofert znárodnit nechceme, uvedl v rozhovoru pro časopis Týden předseda KSČM Vojtěch Filip. Tuto obavu, kterou v minulých dnech vyslovil ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš (ANO), považuje Filip za politický výkřik.

Agrofert neznárodníme, ujistil Babiše Vojtěch Filip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

„Jsem představitel KSČM, která respektuje ochranu všech druhů vlastnictví. Teď musíme bránit státní vlastnictví, protože někteří privatizátoři si myslí, že lze zprivatizovat i státní moc. Že některé věci podle Ústavy České republiky opravdu musejí patřit státu, o tom jsem hluboce přesvědčen. Ale nemyslím si, že předmět podnikání Andreje Babiše by měl být předmětem nějakého vyvlastňování,“ řekl ještě k otázce znárodňování Filip.

Jeho komunistická strana je v současné době žádaná. O případné spojení s ní po volbách se dokonce veřejně hlásí sociální demokraté i hnutí ANO. Filip sám tvrdí, že i když řada médií v minulosti uváděla, že s KSČM nikdo nejedná, jednali s nimi vždy všichni a pořád. „Naším cílem je obhájit naše pozice, případně při vyjednávání o koalicích dohodnout lepší podmínky,“ zmínil Filip. 

Podle jeho slov strana zásadně preferuje koalice, kde je větší programová shoda. „A to je v krajích různé, protože pro každý region se programy stanovují spíše individuálně, než že by existoval nějaký centrální pokyn,“ dodal. Personální nestabilita v hnutí ANO je však pro něj určitým důvodem pro opatrnost.

Závěrem se pak Filip vyjádřil i k případnému ovlivňování rozhodnutí v souvislosti se sněmovními volbami, které se uskuteční příští rok. „Úplně to tak nespojuji. Vždy záleží na tom, jak každé jednotlivé volby dopadnou,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…