Aktivista zažaloval Zemana a teď prý zažívá peklo. Odkryl novinářům, co šťavnatého mu píší

13.01.2016 7:42

MF DNES přináší příběh Jana Cempera, doposud neznámého prodavače elektra z Kolína. Třicetiletý muž vstoupil ve veřejnou známost, když chtěl podat žalobu na prezidenta Zemana. Od té doby je prý permanentně terčem jeho fanoušků a pohrůžka „Najdu si tě, ty šmejde“ patří k těm ještě slušnějším.

Aktivista zažaloval Zemana a teď prý zažívá peklo. Odkryl novinářům, co šťavnatého mu píší
Foto: repro foto ČT
Popisek: Usmívající se prezident Miloš Zeman

Cemper se celkem pravidelně účastnil demonstrací, především těch levicových. V listopadu se však podílel na organizaci demonstrace „Tahle země patří všem – Refugees welcome“. O této demonstraci prezident Miloš Zeman ve svém vánočním poselství k národu prohlásil, že její organizátoři na ni chystali transparent „Tahle země není naše – Refugees welcome“. Odvolal se na zprávy z tajných služeb, ale Cemper jako spoluorganizátor akce se cítil nařčením dotčen, prezidentova slova odmítl a vzkázal Zemanovi, že na něj podá žalobu.

Poté na internetu začala kolovat jeho fotografie a adresa s vysvětlením, že se jedná o „anarchistu a neomarxistu, trpícího nenávistí k národu a bílé společnosti“. Následně mu prý začala chodit spousta vzkazů od Zemanových sympatizantů, které snesou označení „výhrůžné“ a obvykle jsou i sprosté. „Čekal jsem negativní reakci, ale tyto výhrůžky už hraničí s nebezpečným vyhrožováním. Lidé našeho názoru jsou v menšině, avšak přece nemohou ti, kteří zastávají většinový názor, zastrašovat někoho jen proto, že si dovolil říct názor menšinový,“ nechápe Cemper.

„Jsi zbytečné individuum a měl by ses sám zlikvidovat,“ píší mu například. „Napadl jsi někoho, kdo je nám skoro jako náš otec. Je to naše rodina, a tak za to zaplatíš svou rodinou a svým majetkem,“ stojí v dalším vzkazu. A nebo: „Chápu, že jsi slizký a nechutný a ženská by si o tebe neopřela ani kolo, ale nechápu, které prase má tu drzost napadat našeho prezidenta, který nás chrání před humusem z Východu.“

Vrcholem všeho pak měly být e-maily jeho zaměstnavateli s dotazy „Víte, co dělá váš zaměstnanec?“. Cemper má pracovní smlouvu na dobu určitou, končí mu v lednu a obává se, že kvůli tomuto tlaku mu ji zaměstnavatel neprodlouží. To by pro něj bylo likvidační, neboť dluží svému bratrovi tři sta tisíc. Usiloval o osobní bankrot, soud mu však oddlužení zamítl. Firma se však prý jeho volnočasovými aktivitami nehodlá vůbec zabývat.

Cemper podle MF DNES není mezi českými aktivisty úplně neznámou osobou. Za Nečasovy vlády v rámci akce Occupy Prague bivakoval na Klárově a podílel se na pořádání několika dalších akcí. Odhodlání mu proto nechybí. Vzkazy se prý rozhodně nenechá zastrašit, právě naopak – připravenou žalobu na prezidenta odeslal soudu. A mimoto s právníkem chystá několik trestních oznámení v souvislosti s dopisy, které mu chodí.

reklama

autor: jav

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…