Ale, ale, pane Tabery, pane Honzejku… Šlápne vám Bakala na krk? „Bakalopress“ bude šetřit

19.09.2019 10:30

Vydavatelství uhlobarona Zdeňka Bakaly čekají velké změny. K prodeji Economie zatím nedojde, ale jak Bakala uvedl pro server Deníkn.cz, mediální dům mu nepřináší žádný profit.

Ale, ale, pane Tabery, pane Honzejku… Šlápne vám Bakala na krk? „Bakalopress“ bude šetřit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Do Bakalovy stáje patří Hospodářské noviny, server Aktuálně.cz a magazín Respekt šéfredaktora Erika Taberyho. Podle serveru Deníkn.cz Bakala vydavatelství dotuje 55 miliony korun, podle jeho slov je to jeho srdeční záležitost. „Více než investice je pro mne otázkou hodnot,“ řekl Bakala. 

Anketa

Máte pochopení pro mládežníky, kteří stávkují kvůli globálnímu oteplování?

6%
94%
hlasovalo: 27045 lidí

Nyní však povolal zkušenou manažerku Zuzanu Řezníčkovou, aby se pokusila dostat firmu z červených čísel na nulu. „Věřím, že Economia má ještě byznysový potenciál,“ uvedla Řezníčková. Bakala podle svých slov chtěl hlavně zachovat nezávislý hlas v českých médiích. A protože je potřeba jej hájit i v dnešní době, není Economia dle jeho slov na prodej. 

„Je to sice drsné, ale musíme se podívat také na efektivitu novinářské práce – zda děláme tolik obsahu, kolik jsme schopni vytěžit,“ uvádí nyní manažerka Řezníčková k plánovaným změnám. Konkrétnější dopady zatím prozradit nechce, jak a zda se to tedy dotkne například komentátora Hospodářských novin Petra Honzejka, práce redaktorů Aktuálně.cz či Respektu Erika Taberyho, jasné není.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…