Aliance pro budoucnost zavítala do útulku Kocour Felix

23.09.2021 17:06

Tisková konference Aliance pro budoucnost se tentokrát konala v útulku Kocour Felix v Klecanech, kde současně žije zhruba 250 koček. O zvířatech hovořil předseda Pavel Sehnal a Eva Hulcová s Hanou Janišovou z Demokratické strany zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT, které jsou součástí Aliance pro budoucnost. „Větší tresty pro ty, co týrají zvířata,“ shodli se zúčastnění představitelé.

Aliance pro budoucnost zavítala do útulku Kocour Felix
Foto: Barbora Richterová
Popisek: Předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal a lídryně v Jihočeském kraji Eva Hulcová

„Jsme moc rádi, že Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se přidala do našeho projektu Aliance pro budoucnost, protože bychom chtěli mluvit za ty, kteří mluvit nemohou. O zelených projektech a o zvířatech se hodně mluví, ale málo kdo si umí představit tu každodenní práci,“ začal Pavel Sehnal. 
 
 
Hana Janišová je předsedkyně Pražského spolku ochránců zvířat a také dvojka kandidátky Aliance pro budoucnost v Praze, již dříve kandidovala na primátorku: „Demokratická strana zelených je malá strana a já věřím, že spolu s Aliancí pro budoucnost budeme mít větší šanci na úspěch,“ věří Janišová. 
 
Následně dodala, že se po volbách snažila stávajícímu vedení magistrátu zcela bezplatně nabídnout pomoc, co se týče poradenství, jak chránit zvířata. „Bylo mi řečeno, že to není vůbec jejich priorita, ačkoliv hlavně Piráti mluvili před volbami zcela jinak,“ dodala Janišová.
 
 
Eva Hulcová vidí problém hlavně v obcích, ale také v občanech. „Obce mají povinnost postarat se o toulavá zvířata. Když nálezce najde kočku, měl by se obrátit na obec, ta zvíře zaeviduje, umísti jej do útulku a vyhlásí na úřední desce. Tím, že obce často odmítají nálezce, tak se tu vytváří volný prostor, kde občané mají volné pole působnosti a mohou si pořídil kolik koček chtějí a mohou se k nim chovat jakýmkoliv způsobem,“ uvedla Hulcová a zmínila nekontrolovatelné množení poté, co majitelé pouští nevykastrované kočky ven. 
 

Anketa

Vadí vám, že se premiér Babiš ,,kamarádí" s Viktorem Orbánem?

7%
85%
hlasovalo: 36554 lidí
„Bojujeme, jak se dá, ale je to velmi vyčerpávající, takže já bych navrhovala, aby obce dodržovaly zákony a možná by byly na místě nějaké sankce. Každá obec by měla mít plán, kam do útulku zvíře umístí a kdo ho odchytí,“ dodala. 
 
Jako plány do budoucna zmínili čipování a kastrace koček, co nejsou určeny k chovu. 
 
„Nejen ekonomickými tématy je živa společnost, je potřeba dostat zpátky i vztah k přírodě a ke zvířatům“ dodal Pavel Sehnal. 
 
Předseda Aliance pro budoucnost následně zmínil, jak by měly být útulky financovány. „Kombinace veřejných a soukromých peněz je na místě. Na druhou stranu, kolikrát soukromý sektor ty peníze nemá, protože neustálé zvyšování daní, odvodů, tak ve výsledku firmě zbyde sotva na to, aby si koupila nový stroj,“ dodal na závěr Sehnal s tím, že stát musí zeštíhlit a že mu musíme společně utáhnout opasky.
 

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…