Američané prý chtěli svrhnout Putina, ale selhali. Ruského prezidenta navíc vychvaluje slavný finančník

25.10.2014 15:38

Západ, především USA, se zaměřil na svržení Putina. Vyplývá to z prohlášení Sergeje Ivanova, šéfa kanceláře ruského prezidenta na zasedání diskuzního Valdajského klubu, který se koná v Soči. Informoval o tom web Literarky.cz, který v článku nazvaném “Lze svrhnout Putina?” mapuje také další názory na budoucnost vztahů Ruska s USA a s EU, které se objevily ve světových médiích.

Američané prý chtěli svrhnout Putina, ale selhali. Ruského prezidenta navíc vychvaluje slavný finančník
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Podle Ivanova se Západu nepodaří izolovat Rusko pomocí různých sankcí. „Uložit sankce může pouze Rada bezpečnosti OSN, jinak je to pouhý pokus o nátlak a nejedná se o sankce," vysvětloval názor Kremlu Ivanov.

Putin se nikdy neuchýlil k urážlivým výrokům

Podle něj jsou osobní útoky na Vladimira Putina pokračováním informační války vedené proti Rusku. „Když zjistili, že mezi Putinovy lidi nevrazí klín a naopak prezidentova popularita rostla, došel Západ k závěru, že Putina nesvrhne a ani nezničí Rusko a tak přešli k osobnímu napadání Putina," řekl včera Ivanov a upozornil na skutečnost, že naopak ruský prezident se nikdy ve svých projevech neuchýlil k urážlivým výrokům vůči cizím státníkům.

Ve své stati, která vyšla také včera, se Rusku a jeho úloze v Evropě věnoval přední západní finančník a mecenáš George Soros. Podle něj Rusko v současnosti představuje alternativu, která je výzvou pro hodnoty a zásady, na nichž Evropská unie byla původně založena. “Tato alternativa je založená na použití síly, která se projevuje v domácí represi a zahraniční agresi, což ji dělí od právního státu,” napsal Soros. Za šokující považuje to, že se Vladimír Putin ukázal být v mnohých ohledech lepší než Evropská unie. Je prý více flexibilní a stále přichází s nějakými překvapeními.

Celý text ZDE

Putin ještě před zimou bude chtít otevřít pozemní cestu na Krym

Soros předpokládá, že Putin bude dodržovat příměří na Ukrajině jen tak dlouho, dokud to to pro něj bude výhodné. Putin by se totiž mohl rozhodnout pro další menší vítězství, kterým by mohlo ještě před zimou být otevření pozemní cesty na Krym nebo zásah v Podněstří.

V tomto směru Soros varuje USA, aby v zájmu boje proti islamistům neuzavíraly s Ruskem žádnou dohodu na úkor Ukrajiny. “Aniž bych podceňoval nebezpečí z ISIS, tvrdím, že zachování nezávislosti Ukrajiny by mělo mít přednost, i kdyby se mělo spojenectví proti ISIS rozpadnout,” tvrdí finančník s tím, že kolaps na Ukrajině by byl obrovskou ztrátou pro NATO, EU a USA. Vítězné Rusko by totiž pak mělo mnohem větší vliv v rámci EU a představovalo by velkou hrozbu pro pobaltské státy s jejich etnickým ruským obyvatelstvem. Soros svůj článek uzavřel s tím, že v případě nejednotného odporu se dá očekávat, že Putin po Ukrajině bude tlačit na rozdělení Evropy s nadvládou Ruska.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …