Americká biatlonistka je zhnusena v ČR: Kalendář se ženami v okně? Cítím se nepohodlně, žádám respekt

04.03.2021 19:46

Americká biatlonistka Susan Dunkleeová si stěžuje na pracovníky servisu v Novém Městě na Moravě, kde probíhají závody světového poháru. Američanku pobouřil kalendář s polonahými ženami, který visí na okně v buňce českých servismanů. „Když vidím takovéto fotografie, cítím se nepohodlně a objektivizovaně,“ prohlásila Dunkleeová a vyzvala k boji za rovnost žen a mužů.

Americká biatlonistka je zhnusena v ČR: Kalendář se ženami v okně? Cítím se nepohodlně, žádám respekt
Foto: Repro Instagram
Popisek: Kalendář s nahotinkami v servisní buňce v Novém městě na Moravě

Američanka ve svém komentáři na Instagramu negativně nehodnotí pouze české servismany. Podle ní jsou takové kalendáře běžné v servisních buňkách na většině světových biatlonových závodišť.

„Kalendáře se spoře oděnými dívkami jsou k vidění u servisních týmů mnoha, možná dokonce většiny národů. Často je vyrábějí a distribuují přímo firmy, které vyrábějí vosky,“ píše Dunkleeová podle serveru Sport.cz.

„Když vidím takovéto fotografie, cítím se nepohodlně a objektivizovaně. Vysílá to pro mě zprávu, že servisní kabina není místo, kde jsem vítána,“ tvrdí biatlonistka. Podle ní to odráží nedostatečnou snahu Mezinárodní biatlonové unie v prosazování rovnosti žen a mužů.

„Pokud chceme rovnost žen a mužů, začněme respektem,“ vyzývá Dunkleeová, která se podivuje nad tím, že takové věci unie neodsuzuje, ačkoliv nedávno schválila program na podporu rovnoprávnosti žen a mužů. Vyvěšování obdobných obrázků do oken k vytyčenému cíli rozhodně nepřispívá,“ píše americká biatlonistka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…