Americká školka zakázala dětem označovat kamarády za „nejlepší“. Prý je to diskriminační. Matka zuří

04.05.2018 9:07

Šéfredaktor Lidových novin István Léko se ve svém dnešním komentáři věnoval tragickému trendu ve výchově malých dětí v USA.

Americká školka zakázala dětem označovat kamarády za „nejlepší“. Prý je to diskriminační. Matka zuří
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Nejmenovaní bratři v kočárku

„Minulý týden všechna světová média informovala o tom, že v jedné školce v massachusettském Georgetownu, kde žije kolem osmi tisíc lidí, zakázali dětem, aby říkaly, kdo je jejich nejlepší kamarád nebo kamarádka. Kdyby si laskavý čtenář myslel, že je to vtip nebo fake news, musím zdůraznit, že se bohužel jedná o realitu,“ poznamenal Léko s tím, že ředitelka školky totiž považuje užití označení za diskriminační. 

A jak celý příběh podle Léka vznikl? Čtyřletá Julie přišla prý domů ze školky a rodičům se svěřila, že jí vychovatelka zakázala říkat o jedné holčičce, že je její nejlepší kamarádka. „Matku, Christine Hartwellovou, toto pravidlo rozzlobilo, proto si podrobně nastudovala příručku školky, aby zákazu mohla porozumět. Když se však o nejlepších kamarádech v seznamu pravidel nedočetla, obrátila se přímo na vedení školky a žádala vysvětlení. Jenže se jí nedostalo ujištění, ve které doufala,“ sdělil Léko s tím, že matka následně začala hledat novou školku pro svou dceru, neboť si přeje, aby její dítě mohlo vyjadřovat myšlenky a city zdravým způsobem. 

„Nevíme, jaký trest hrozí za to, když v dotčené školce nějaké dítě ještě jednou označí někoho za svého nejlepšího kamaráda či kamarádku. Pokárání ředitelky před nastoupenou třídou? Veřejné zostouzení či verbální zlynčování na Facebooku ve jménu lásky a tolerance? Nebo dokonce vyloučení ze školky jako exemplární trest? Jedno je jisté, od této chvíle si každé dítě dá velký pozor, co o svém kamarádovi či kamarádce řekne nahlas na veřejnosti,“ míní Léko a poukazuje i na dílo George Orwella Zvířecí farma. 

„Malá agresivní a arogantní skupina lidí s obrovskou finanční, mediální a politickou podporou pod záminkou pokroku, lásky a tolerance denně ukazuje na něco, co je normální, lidské a za čím stojí tisíciletá tradice, a označí to za škodlivé s tím, že to ode dneška už nesmíme dělat. Společnost se rychle rozděluje na dva světy. Na ty, kteří chtějí zakazovat dítěti, aby řeklo, kdo je jeho nejlepší kamarád, a na normální lidi, kteří, doufám, stále tvoří většinu. Neměli bychom mlčet a ustupovat!“ uzavřel Léko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…