Americký autor: Schází se mocný Bilderberg. Má velký strach z hněvu lidí a z Putina

28.05.2014 11:01

V Kodani se chystá setkání neformální skupiny Bilderberg, a podle amerického publicisty Paula Josepha Watsona se bude odehrávat ve znamení již dlouho nevídané paniky. Pravidelná konference bude muset „řešit“ zejména nepoddajnost Ruska v otázce Ukrajiny, která naznačuje stabilnější narušení plánů unipolárního světa stejně jako „anti EU revoluce“ v některých členských zemích.

Americký autor: Schází se mocný Bilderberg. Má velký strach z hněvu lidí a z Putina
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Bývalý vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek v pořadu Máte slovo

Watsonův text byl psaný pro server Infowars.com, provozovaný konzervativcem Alexem Jonesem, který má blízko například k bývalému prezidentskému kandidátovi Ronu Paulovi. Jones často brojí proti nebezpečí nadnárodních korporací a některými je označován za konspiračního teoretika. V českém znění text přinesl server Petra Hájka Protiproud.cz, který se skupině Bilderberg věnoval již v minulosti.

„Konference elit“, jak si neformální uskupení říká, se v kodaňském hotelu Marriott má věnovat především vykolejení tohoto procesu globálního probuzení. Hlavním nástrojem má být v krátkodobém horizontu zejména přijetí „Transatlantického obchodního a investičního partnerství“ neboli obchodní dohody USA a EU, kterou u nás kritizoval například před volbami do Evropského parlamentu sociolog Jan Keller.

Metoda je podle publicisty stejná jako při „integraci“ Evropské unie. Nejprve jde o projekt hospodářského společenství, který se časem vyvine v pevnou politickou federaci, pohrdající jakoukoliv suverenitou svých členů. Důkazem návaznosti těchto kroků má být fakt, že samotné euro jakožto nejsilnější integrační model EU je „produktem“ Bilderbergu.

Celý text na webu Protiproud.cz ZDE.

Právě proto propuklo takové zděšení z výsledků víkendových eurovoleb, které vynesly do nejvyšších politických pater Marine Le Pen nebo Nigela Farage. Dva z nejvýraznějších odpůrců integrace ve svých velkých zemích vyhráli.

Druhým výbušným tématem bude Rusko a prezident Putin, o kterém americký ministr zahraničí John Kerry podle publicisty přímo prohlásil, že „se opovážil vyzvat mezinárodní systém na souboj“. Bilderberg se tedy bude muset zabývat hrozbou „alternativního světového řádu“, který se může zrodit ze spolupráce expandujících ekonomik Ruska, Číny, Brazílie, Indie a jižní Afriky.      

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…