Americký právník varuje: Svět spěje k neodvratnému kolapsu

12.08.2014 21:35

Server Petra Hájka Protiproud přináší úvahu Michaela Snydera, amerického právníka, spisovatele a „konspiračního teoretika“. Ten upozorňuje na to, že se svět řítí vstříc další katastrofě. Snaží se pro své tvrzení také předložit odpovídající důkazy.

Americký právník varuje: Svět spěje k neodvratnému kolapsu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žebračka

Anketa

Který z následujících státníků minulosti je vám nejbližší?

hlasovalo: 15297 lidí

„Žijeme ve světě, který je čím dál méně stabilní. Všichni musíme pochopit jeden fakt: A sice, že období relativní stability, v němž nyní žijeme, je neskutečně křehké a nejspíš nepotrvá dlouho. Následujících osmnáct `nápověd` ukazuje na to, jak se globální krize na počátku druhé poloviny roku 2014 zrychluje," varuje americký právník.

Banka pro mezinárodní platby upozorňuje na riziko prasknutí nových investičních bublin. Dalším z varovných znamení je prý bankrot Argentiny. V chaosu se zmítá bulharský bankovní systém, ve Francii přibývá nezaměstnaných, klesá spotřeba japonských domácností a Spojené státy se potácejí v dluzích. V Řecku je nezaměstnanost mezi mladými na úrovni přesahující 50 procent. V eurozóně je nezaměstnanost téměř 12 procent. Mezinárodní měnový fond navíc predikuje, že existuje hned pětadvacetiprocentní „šance“ propadu eurozóny do deflace již na konci tohoto roku. Nesmíme zapomínat ani na střet USA a Ruska, který neprospívá dolaru.

„Co se týče Spojených států, to, zda se marginálně zvýší či sníží krátkodobá ekonomická aktivita, poháněná rostoucím dluhem, je naprosto nepodstatné. Co naopak podstatné je, je fakt, že jsou USA a jejich občané dnes zadluženi v celkové částce přesahující šedesát bilionů dolarů,“ pokračuje v rozkrývání hloubky hrozby spisovatel. „Totéž platí pro celosvětovou civilizaci. Dluh na naší planetě momentálně přesáhl 223 bilionů dolarů, do čehož nepočítáme zhruba 700 bilionů dolarů, které se nachází celosvětově v bankách `příliš velkých na to, aby selhaly`,“ dodává.

Při znalosti těchto informací je podle Snydera současný finanční systém neudržitelný. Pokud vydrží ještě chvíli, a tím vydrží i období relativní stability, bude to pro společnost dobře. Ale lidé by se rozhodně měli připravit na tvrdý pád.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…