Americký prognostik: Svět pohltí kolaps a nepokoje. Vše stojí jen na tisku peněz

04.02.2014 9:55

Svět pohlcuje chaos, neboť zbídačení lidé už nemají kam ustupovat a ekonomické elity jsou zcela mimo realitu. Pokud jde o možné vyústění tohoto stavu, lze odpovědět jedním slovem: gilotina. To jsou slova renomovaného amerického prognostika, který již v roce 2007 věštil finanční krizi.

Americký prognostik: Svět pohltí kolaps a nepokoje. Vše stojí jen na tisku peněz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti církevním restitucím na Václavském náměstí

Ekonom a konzultant Gerard Celente je v poslední době oceňován jako neobyčejně úspěšný prognostik budoucího vývoje. Od devadesátých let si připsal řadu přesných odhadů, nejen v oblasti ekonomiky, ale například i válek a terorismu. Již v roce 2007 odhadoval hlubokou ekonomickou krizi s krachujícími bankami, bankroty měst a států a faktickými krachy mnoha průmyslových gigantů. Jeho renomé mu vyneslo pozvání do řady odborných debat, ale rovněž například do televizních show.

Nyní prognostik Celente přichází s dalším vážným varováním. Podle něj současné snahy ochránit prostřednictvím úrokových sazeb měnovou stabilitu, i když ekonomický výkon země klesá, povede v dohledné budoucnosti k praskání těchto „bublin“, úpadku a občanským nepokojům.

Celý překlad rozhovoru ZDE.

„Už teď vidíte, co se děje na Ukrajině a v Turecku. Uvidíte, jak se tohle šíří i do Indie a Evropy. Lidé jsou už zneklidnění a probouzí se do korupce, která prostupuje celým světem, a teď si elity berou téměř vše, a proto téměř všem ostatním nezbývá skoro nic,“ varoval ekonom v rozhovoru s americkým novinářem Erikem Kingem, který v češtině přinesl web Czechfreepress.cz.

Pokračoval drsným vtipem, že jedním z velmi perspektivních ekonomických sektorů bude v roce 2014 výroba gilotin. Ty prý dnes mnohým visí nad hlavou, byť si to nejspíš neuvědomují. „Když posloucháš ty lidi z Davosu, kteří opovržlivě zesměšňují lidi za to, že si stěžují, a že ta horda z Davosu tohle srovnává s `Křišťálovou nocí`, s tou německou tragédií, tak víš, že elity v Davosu přišly o rozum a jsou úplně mimo ponětí o realitě,“ varuje Celente.

Svět se podle něj sesypává a situace začíná být hodně ošklivá. Elity se snaží čelit lidové nevoli přijímáním zákonů, omezujících protesty, ale těmito zákony podle něj hladovějící lidi nenakrmí. „A proto uvidíme hlavy se kutálet,“ odhaduje.

Podle ekonoma veškeré „oživení“ ekonomiky z posledních měsíců stojí výhradně na chrlení peněz americkou centrální bankou. „Takže teď když Fed oznámil první škrcení tisku peněz a pak druhé, tak to už uvidíte, jak svět pohlcuje chaos,“ odhaduje Celente.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

16:25 Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

Hudebník, pedagog, manažer a konzultant Vadim Petrov byl hostem Alex Mynářové v pořadu Podtrženo, se…