Andrej Babiš: Úder proti syrskému režimu byl nevyhnutelný

14.04.2018 11:40

Úder proti syrskému režimu byl nevyhnutelný. Na twitteru to napsal český premiér v demisi Andrej Babiš (ANO). Z pohledu České republiky jsou chemické zbraně nepřijatelný válečný instrument, zvlášť když se používají proti civilistům, uvedl. Vyzval světové mocnosti, aby jednaly o mírovém řešení v Sýrii.

Andrej Babiš: Úder proti syrskému režimu byl nevyhnutelný
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš v pořadu Otázky Václava Moravce

„Úder proti syrskému režimu, který útočí chemickými zbraněmi na civilní obyvatelstvo, byl nevyhnutelný. Z prvních informací vyplývá, že byl veden přesně a zasažena byla taková zařízení, která slouží k výrobě či přechovávání chemických zbraní,“ uvedl Babiš.

Upozornil na to, že česká pozice k užívání chemických zbraní je už 30 let neměnná. „Situace v Sýrii je už dlouho neúnosná, světové mocnosti musí zasednout k jednomu stolu a najít mírové řešení konfliktu,“ napsal český premiér.

Bezpečnost ČR není po útoku USA, Francie a Británie v Sýrii ohrožena, v pořádku jsou i Češi na ambasádě v Damašku a čeští vojáci v misi na Golanských výšinách, řekla novinářům ministryně obrany v demisi Karla Šlechtová (ANO).

Útok, který v Sýrii provedly USA, Británie a Francie, už dříve podpořila česká diplomacie. Podporu mu vyslovily i Evropská unie a Severoatlantická aliance. Odsoudilo ho naopak Rusko, které je dlouhodobým spojencem syrského prezidenta Bašára Asada.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…