Andrej Babiš je komunistický udavač, zaznělo z vedení TOP 09

18.09.2013 8:12

Za komunistického udavače označil Andreje Babiše místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek. Uvedl to server Novinky.cz, podle nějž šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg odmítl povolební spolupráci s Babišovým hnutím ANO.

Andrej Babiš je komunistický udavač, zaznělo z vedení TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš za volantem volebního autobusu

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptáme se mezi 16.- 22. zářím

19%
20%
5%
5%
1%
hlasovalo: 176660 lidí

„S Věcmi veřejnými jsme ve vládě prodělali strašnou zkušenost. Jestli se do sněmovny dostane Babiš, tak s jeho hnutím koaliční potenciál nevidím. Vede kampaň s ohromnými penězi a obsah je mi neznámý. Také proti němu svědčí jeho minulost,“ cituje server slova předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga.

Místopředseda strany Marek Ženíšek šel ještě o krok dál a v rozhovoru pro Právo označil Babiše za „komunistického udavače“ v souvislosti s tím, že jméno šéfa ANO je podle některých médií ve svazku StB.

Babiš na webu ANO tvrdí, že jde o vykonstruovaný spis a že se nikdy písemně nezavázal ke spolupráci se Státní bezpečností a ani s ní jako agent vědomě nespolupracoval. U soudu v Bratislavě se kvůli tomu soudí, další stání je naplánováno na polovinu října.

Také představitelé dalších stran, které Novinky.cz oslovily, se k eventuální povolební spolupráci s Babišovým hnutím ANO vyjádřili velmi zdrženlivě. Jak pravicoví, tak levicoví politici se obávají toho, že ANO po případném vstupu do sněmovny by následovalo osud Věcí veřejných – tedy že se rozpadne.

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka budoucí spolupráci spíše vyloučil s tím, že ANO je politicky nečitelné a odkázal na Babišovo prohlášení, že sám je bývalý volič ODS.

Rovněž úřadující předseda ODS Martin Kuba případnou spolupráci s Babišem nijak růžově nevidí, i kvůli tomu, že mezi jeho členy jsou i lidé levicově či ekologicky zaměření.

Relativně nejvstřícněji se k Babišovu uskupení vyjádřil šéf lidovců, který je ochoten spolupracovat se všemi neradikálními stranami. A Babišovo ANO podle něj radikální není, neboť nevolá po změně systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…