Andrej Babiš vyslal další prohlášení ohledně svého syna! Stručné a jasné

13.11.2018 13:31

K aféře Andreje Babiše mladšího, kterého našli reportéři Seznamu, se nyní vyjádřilo krajské ředitelství policie. V prohlášení stojí za zmínku, že policie únos prošetřovala, ale o podezření na trestný čin se prý nejedná a policie po obviněných nepátrá. Ale hodlá prý kontaktovat autory reportáže. Vyjádření policie sdílel správce facebookového profilu Andreje Babiše na premiérově profilu.

Andrej Babiš vyslal další prohlášení ohledně svého syna! Stručné a jasné
Foto: Úřad vlády
Popisek: Premiér Andrej Babiš v rámci oslav stého výročí konce první světové války navštívil v Paříži galerii Centre Pompidou

Andrej Babiš mladší v reportáži vypověděl o tom, jak byl pod záminkou špatného duševního zdraví převezen na Krym panem Petrem Protopopovem. Že nechce dělat otci problémy, ale že dotyčného Protopopova se pořád obává a že mu na Krymu píchali injekce. A že je, „technicky vzato“, spojen s Čapím hnízdem. Nyní se ke kauze vyjádřilo krajské ředitelství policie, jehož vyjádření sdílel správce facebookového profilu Andreje Babiše na premiérově profilu.

Anketa

Měl by Andrej Babiš po slovech svého syna odstoupit z postu předsedy vlády?

12%
88%
hlasovalo: 36212 lidí
„V tuto chvíli můžeme potvrdit, že vyšetřovatel v rámci probíhajících úkonů trestního řízení v kauze Čapí hnízdo přibral již před několika měsíci soudního znalce, který by měl zhodnotit psychický stav jednoho z obviněných. Tento úkon je s ohledem na aktuální místo pobytu obviněného komplikovaný. Policie ČR nemůže provádět úkony trestního řízení na území cizího státu a v dané věci se švýcarskými kolegy prostřednictvím Interpolu intenzivně komunikovala a komunikuje. Policie ČR ve shora uvedené kauze v současné době po nikom z obviněných nepátrá. Dosud zjištěné informace, nejen k pobytu jednoho z obviněných, jsou pro Policii ČR dostatečné k dalším úkonům cestou mezinárodní právní pomoci,“ stojí v textu vyjádření.

Dále se ve vyjádření tvrdí, že informacemi uvedenými ve včerejším dílu pořadu Zvláštní vyšetřování v TV Seznam se pražská policie důkladně zabývá a vyhodnocuje jejich relevantnost. Prý bude kontaktovat v této souvislosti samozřejmě i autory reportáže.

„K celé záležitosti údajného únosu Andreje Babiše ml. je namístě uvést, že policie přijatý podnět tehdy prověřovala, kdy dospěla k závěru, že se v dané věci o podezření z trestného činu nejedná,“ zní důležitá část vyjádření.

Policie dodává, že žádné další informace k jednotlivým úkonům trestního řízení nemůže v tuto chvíli poskytnout, jelikož právo na poskytování informací v dané kauze má od počátku vyhrazeno Městské státní zastupitelství v Praze.

Celý text vyjádření:

V tuto chvíli můžeme potvrdit, že vyšetřovatel v rámci probíhajících úkonů trestního řízení v kauze Čapí hnízdo přibral již před několika měsíci soudního znalce, který by měl zhodnotit psychický stav jednoho z obviněných. Tento úkon je s ohledem na aktuální místo pobytu obviněného komplikovaný. Policie ČR nemůže provádět úkony trestního řízení na území cizího státu a v dané věci se švýcarskými kolegy prostřednictvím Interpolu  intenzivně komunikovala a komunikuje. Policie ČR ve shora uvedené kauze v současné době po nikom z obviněných nepátrá. Dosud zjištěné informace, nejen k pobytu jednoho z obviněných, jsou pro Policii ČR dostatečné k dalším úkonům cestou mezinárodní právní pomoci.

Informacemi uvedenými ve včerejším dílu pořadu Zvláštní vyšetřování v TV Seznam se pražská policie důkladně zabývá a vyhodnocuje jejich relevantnost. Kontaktovat v této souvislosti proto bude samozřejmě i autory reportáže.

K celé záležitosti údajného únosu Andreje Babiše ml. je na místě uvést, že policie přijatý podnět tehdy prověřovala, kdy dospěla k závěru, že se v dané věci o podezření z trestného činu nejedná.

Žádné další informace k jednotlivým úkonům trestního řízení nelze v tuto chvíli poskytnout, jelikož právo na poskytování informací v dané kauze má od počátku vyhrazeno Městské státní zastupitelství v Praze.

Vyjádření ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…