Andrej Babiš znovu na tapetě. Padlo slovo „zmrdi“

04.09.2017 16:27

Vydavatel regionálního týdeníku Region Opavsko Zdeněk Jeník už se neudržel a v listu sepsal krátký komentář k hnutí ANO Andreje Babiše. Pohnula ho k tomu kauza firmy FAU, na kterou si „klekla finanční správa“. Nahrávka anonymní skupiny Šuman naznačila, že finanční správa mohla vyjít vstříc potřebám Agrofertu, jemuž možná firma FAU – „zmrdi“ – vadila. Vydavatel s ohledem na tuto kauzu nechápe, jak mohou ostatní podnikatelé s Babišem spolupracovat a třeba i vstupovat do jeho hnutí.

Andrej Babiš znovu na tapetě. Padlo slovo „zmrdi“
Foto: archiv OF
Popisek: Antibabišovské obrázky

Jeník nechápe, jak to ostatní podnikatelé v České republice a speciálně na Opavsku mohou tolerovat. Stejně tak nerozumí tomu, jak s ním mohou spolupracovat. Posléze dospívá k závěru, že lidé jako Pavel Juříček, majitel firmy Brano Group, nebo Jannis Samaras, majitel Kofoly, kteří vstoupili do ANO, tak učinili proto, že se Babiše bojí. Možná si myslí, že když budou členy jeho hnutí, stát, kterému hodlá po volbách Babiš vládnout, nechá jejich firmy v klidu, nechá je se dál rozvíjet a nedojde k tomu, že si finanční správa zase na někoho „klekne“.

„Když jsme se před časem dvou hradeckých miliardářů na jejich motivaci ptali, branecký Juříček nám sdělil, že se prostě ‚lidsky naštval‘. Samaras nám sice přímo neodpověděl, ale jeho jménem nám z Kofoly přišla snůška budovatelských hesel,“ napsal vydavatel listu.

Pokud je to ovšem tak, že podnikatelé vstoupili do ANO, aby měli klid, „pak je tu ale otázka, kdo jsou vlastně ti Babišovi zmrdi...“, klade si otázku Jeník.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…