Ano, Zeman pije jak mužik, na tom trvám. Takto promluvil kandidát na předsedu lidovců Jurečka

28.03.2019 17:36

Současný první místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka je jedním ze tří mužů, kteří chtějí nahradit Pavla Bělobrádka v pozici předsedy strany. Bělobrádek tento víkend končí. Jurečka má plán, jak získat nové voliče. Chce být jako šéf hnutí ANO a premiér Andrej Babiš.

Ano, Zeman pije jak mužik, na tom trvám. Takto promluvil kandidát na předsedu lidovců Jurečka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Jurečka je přesvědčen, že se KDU-ČSL podařilo stabilizovat. Straně se dařilo jak na komunální úrovni, tak ve volbách senátních, ale pokud chtějí křesťanští demokraté uspět i ve volbách do Sněmovny, musejí lidi přesvědčit, že jim naslouchají, že jsou opravdu lidové, jak je to ostatně uvedeno i v názvu strany. Prostě a krátce musejí lidi přesvědčit, že jim pomohou vyřešit jejich problémy. Jak se to daří i premiérovi Andreji Babišovi.

„Říkat lidem na vesnicích a menších městech, že je ohrožena demokracie a svoboda, je pro ně velice abstraktní a vzdálené. Je trápí spíše exekuce někoho v rodině nebo vzdělání dětí. Politika Andreje Babiše je pro ně velice rychle vstřebatelná, lidé mu rozumějí. Ale u nás se lidovost trochu vytratila a já bych to chtěl vrátit. Samozřejmě stavíme stále na křesťanství a demokracii, ale lidé musejí vědět, že když budou poctivě pracovat, že uživí svou rodinu a nebudou muset obíhat úřady, aby získali příspěvky na bydlení apod.,“ uvedl Jurečka pro deník Právo.    

Babišovi se daří přesvědčit část lidí, že pracuje v jejich prospěch, ale podle Jurečky jde především o marketing, současná vláda podle něj mnohdy nevěnuje pozornost podstatě problému, ale jen marketingovým následkům.

Lidovci podle něj musejí opět vyrazit mezi lidi.

„Musíme zpátky mezi lidi, aby si na nás mohli sáhnout. Nesmíme se lidem vzdálit, musíme zůstat jedněmi z nich. Někteří politici, a to říkám i do vlastních řad, si myslí, že to doženou pár měsíců před volbami. Na to jsou lidi strašně hákliví,“ varoval Jurečka.    

Nakonec prozradil, že by si případně i jako předseda rád zachoval svou prostořekost, a pokud by byl nespokojen třeba s kroky prezidenta Zemana, opět by ho kritizoval. V minulosti o Miloši Zemanovi řekl, že „pije jako mužik“. Dnes by prý na tomto svém výroku nic nezměnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…