Armádu okamžitě na hranice! Tento víkend přijde největší vlna uprchlíků, varuje vojenský veterán a český politik

29.08.2015 9:23

Ze zbabělosti a z toho, že před problémem imigrantů strká hlavu do písku, obviňuje Sobotkovu vládu nový šéf hnutí Úsvit, vojenský veterán z Afghánistánu Miroslav Lidinský. Upozorňuje, že podle zpráv české policie se na nás tento víkend má valit vůbec největší vlna nelegálních imigrantů za celou uprchlickou krizi.

Armádu okamžitě na hranice! Tento víkend přijde největší vlna uprchlíků, varuje vojenský veterán a český politik
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Bývalý bojovník české armády Miroslav Lidinský, jenž v Afghánistánu přišel o nohu

„To už by znamenalo ne stovky, ale tisíce běženců,“ upozorňuje. Poukazuje na nepokoje, které migranti způsobili v Makedonii. „Nešlo je zadržet ani pomocí omračujících granátů a pořádkových jednotek. Tato vlna postupuje přes Maďarsko dál a nemine nás,“ varuje.

  • Celý text je ZDE

Policie tvrdí, že monitoruje a vyhodnocuje informace. Chce dělat kontroly na vytipovaných silničních tazích a vlakových spojeních v České republice. Jenže to je podle Lidinského žalostně málo. „Nelegální imigranty musíme zastavit už na hranicích a vůbec je nepouštět k nám do republiky. Kontrolovat tahy někde uprostřed země je pozdě,“ myslí si.

Policisté by podle něj měli hlídat už samotný vstup do ČR, a to ve spolupráci s českou armádou. „Je to zbabělost vlády, která před tím problémem strká hlavu do písku a nic nedělá. Slov už bylo dost. Kdy jindy než teď, když se na nás valí rekordní vlna uprchlíků, máme použít na ochranu hranice vojáky,“ vyzývá závěrem Lidinský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…