Ať udělám cokoliv, budu za to kritizován. Dejte mi šanci! Andrej Babiš apeluje na své kritiky

24.04.2018 15:37

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) pohovořil pro server Novinky.cz o obnovení rozhovorů o koaliční vládě s ČSSD. Jak Babiš tvrdí, nabídka pro sociální demokraty je atraktivní. Nakonec totiž babišovci kývli i na puštění resortu vnitra.

Ať udělám cokoliv, budu za to kritizován. Dejte mi šanci! Andrej Babiš apeluje na své kritiky
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš v pořadu Otázky Václava Moravce

„Kývli jsme na vnitro proto, abychom byli státotvorní a odblokovali situaci. A také proto, že mi všichni vyčítáte, že se málo snažím, aby tady byla vláda s důvěrou. Mám pocit, že ať udělám cokoli, tak mě budete kritizovat. Naše nabídka resortů vnitra, práce a sociálních věcí, kultury, zemědělství a obrany nebo zahraničí je podle mého názoru atraktivní, a pokud to sociální demokraté s námi myslí vážně, tak by to mělo stačit,“ nechal se slyšet Babiš.

Podle svých slov chce hlavně něco dělat pro naši zemi a pro to, aby se lidé měli lépe. „Samozřejmě že se najde plno lidí, kteří nám to budou vytýkat, ale také nám plno lidí vyčítalo tu druhou možnost. Jak jsem říkal, ať udělám cokoli, budu za to kritizován. Chtěl bych ale požádat ty, kteří mě stále kritizují, aby mi dali šanci ukázat, co umím a jak to vše bude fungovat,“ sdělil také Babiš, jenž chce nyní počkat na konečný verdikt sociálních demokratů. Stále věří v to, že do června bude vláda s důvěrou.

  • Původní text ZDE

Babiš se pak vyjádřil i k tomu, že do čela sněmovní komise pro GIBS byl zvolen poslanec ANO Mašek. „Nevím, kdo jak volil, protože hlasování bylo tajné,“ řekl Babiš s tím, že Mašek se rozhodně bude chovat nadstranicky.  

Závěrem zazněla i Babišova slova, proč trvá na tom, že bude premiérem. „Kdybych nebyl v politice, tak bych asi měl větší moc. Co se týče úřadu premiéra, tak na tom netrvám já, ale hnutí a také mi píše spousta lidí, abych to nevzdával. Není to tedy jen o mně. Situace, jaká nastala po volbách, není ideální. Nemáme důvěru, ale to neznamená, že nepracujeme. Naopak, pracujeme podstatně víc než předtím, já určitě pracuji víc, než když jsem byl ministrem financí. Řešíme věci na resortech, i když v rámci zabetonované státní správy to není úplně jednoduché,“ obhajoval se Babiš v závěru.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…