Ať zakročí Zeman, Fiala na problémy kašle. Okamura drtil vládu

18.05.2022 21:15 | Ze sítí

„Vláda z nás všech dělá jen užitečné idioty,“ lídr opozičního hnutí SPD Tomio Okamura ve svém živém facebookovém vysílání promluvil k veřejnosti a poukázal na znepokojivé úřadování vlády Petra Fialy (ODS). Ta vzdala boj s růstem cen a nekoná v zájmu svých občanů, které žene do chudoby. Vyzval k akci prezidenta Zemana. Hovořil také o ukrajinských migrantech zneužívajících naši republiku či o frustraci zaměstnanců úřadů práce, kteří pobírají menší platy, než vyplácejí dávky uprchlíkům.

Ať zakročí Zeman, Fiala na problémy kašle. Okamura drtil vládu
Foto: FCB
Popisek: Tomio Okamura

Anketa

Jste ochotni alespoň částečně omezit topení, ježdění autem či užívání klimatizace, abyste pomohli Ukrajině proti Putinovi?

2%
97%
hlasovalo: 35900 lidí
Boj s růstem cen. „To je pro občany konec. Vláda Petra Fialy definitivně vzdala boj s růstem cen v České republice,“ konstatoval Okamura na základě prohlášení ekonomického vládního poradce premiéra Fialy Štěpána Křečka, který veřejně jménem vlády napsal: „Boj s inflací jsme prohráli, nyní již pro naši vládu neexistuje myslitelný způsob, který by prudký růst cen dokázal prudce zastavit.“

Okamura si povzdechl a vyzval opakovaně vládu, aby předala úřad někomu jinému, a také prezidenta k akci: „Podejte okamžitě demisi! Za této situace by měl okamžitě zakročit prezident Miloš Zeman. Protože tato vláda diletantů, kteří za půl roku zničí celou naši republiku a miliony občanů uvrhnou do chudoby, musí okamžitě skončit. Premiér, který nechce bojovat za své občany a za svou zemi a hodí všechny přes palubu, ten by měl okamžitě odejít pryč,“ řekl šéf hnutí SPD.

Dalším aktuálním tématem byli ukrajinští migranti zneužívající naši zemi. „Vláda Petra Fialy z ODS z nás dělá doslova užitečné idioty! Naplňují se má slova ohledně Ukrajinců, za která jsem před pár dny byl tvrdě napadán některými médii a ve Sněmovně vládními stranami,“ připomněl, že už i hejtmani veřejně jeho slova potvrzují. Citoval slova hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera (ANO): „Tak jak komunikujeme s ostatními hejtmany, tak nám to připadá jako sociální turistika, kdy Ukrajinci zjistili, že náš systém je hodně štědrý na pomoc.“

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Tak ono to nepřipadá jako sociální turistika, ona to je sociální turistika. Je to tím, co tu předvádí za totální chaos a diletantství vláda Petra Fialy a ministr vnitra Vít Rakušan za hnutí STAN. Odnášejí to všechno naši občané jak penězi, tak samozřejmě tím sociálním pnutím,“ podotkl k tomu předseda SPD.

Hejtman Schiller v kontextu s příchodem nepřizpůsobivých ukrajinských migrantů také uvedl následující: „Zjistili jsme, že jde o lidi, kteří neumějí číst, psát, dokonce ani použít obyčejný záchod a zapnout rychlovarnou konvici. Očividně nikdy nepracovali a pracovat nebudou,“ vysvětloval, že na péči o takové lidi není ani dostatek personálu.

K tomu Okamura přidává svůj komentář: „Nekompetentní vláda Petra Fialy včetně zcela neschopného ministra vnitra Víta Rakušana nás všechny přichází pěkně draho a měla by hned podat demisi. Jen škodí našim občanům a nepomáhá jim, je jim úplně k ničemu,“ konstatoval k tomu, že tyto nepřizpůsobivé migranty sem vpustil právě Fialův kabinet. „Velkou část migrantů navíc odsuzují i sami Ukrajinci a jejich oficiální představitelé, mají je za zrádce,“ doplnil, že jen málo z příchozích bylo skutečně v ohrožení života.

„Vláda neomezeným přijmutím všech migrantů zadělala Česku na obrovský problém: Já říkám, bude to velký problém. Bude upadat kvalita výuky ve školách, zhoršuje se dostupnost zdravotní péče, stoupají ceny nájemních bytů. A vláda Petra Fialy na to úplně kašle,“ zopakoval důrazně.

Podle světových médií se během uplynulé neděle vracelo víc lidí na Ukrajinu, než z ní odcházelo. Masově se vracejí na Ukrajinu matky s dětmi, návrat zdůvodňují tím, že v oblasti, kde žijí, je již bezpečno.

Od vlády by proto Okamura očekával, že pro migranty pocházející z bezpečných oblastí už připravuje ukončení řízení o povolení k pobytu v České republice, a nikoli se snažit o jejich integraci. „Ukrajinci zneužívají naši republiku a náš systém, už nás to stálo 54 miliard korun z veřejného rozpočtu,“ vyčíslil náklady.

Šokující je pro něj i výrok poslance vládní TOP 09 Ondřeje Koláře, že „chtějí smazat rozdíl mezi příchozími a našimi občany“. „Zanedlouho chtějí z uprchlíků udělat české občany. Takže voliči Fialovy vládní koalice, kterým klesá důvěra našich občanů?“ táže se Okamura.

Je třeba pomáhat, ale pouze skutečně válečným uprchlíkům z Ukrajiny a pouze na nezbytně dlouhou dobu. „Nikoli pomáhat ekonomickým migrantům a boháčům v mercedesech, jak to předvádí vláda, která sem migranty na opakovanou dávku 5 000 korun nalákala, zatímco Poláci, Maďaři a Slováci dávají v přepočtu přibližně 1 700 korun,“ poznamenává, že poskytujeme Ukrajincům třikrát vyšší dávku než sousední země.

„Je to úplně šílené, myslím, že této vlády máte i vy, občané, už oprávněně dost,“ řekl na závěr k tématu migrační ukrajinské vlny.

Posledním bodem, u něhož se pozastavil, byla stoupající frustrace na úřadu práce. „Pracovníci úřadu práce jsou sami zoufalí, jak na ně vláda kašle,“ řekl a citoval jejich slova: „Vyplácíme na dávkách ukrajinským migrantům víc, než bereme na přepážce.“ „Je neuvěřitelné, že vláda Petra Fialy vyplácí více migrantům, než je plat lidí na úřadu práce u přepážky. Samozřejmě stoupá frustrace úředníků a úřednic. Pokud se situace nezmění, chystají se ze zaměstnání odcházet,“ upozornil, že už kvůli nedostatku pracovníků i zde hrozí pracovní kolaps.

„To vše kvůli neschopnému, nekompetentnímu ministrovi práce sociálních věcí a předsedovi KDU-ČSL Marianu Jurečkovi. Co tato vláda předvádí, je absolutně hrozné jak z hlediska zdražování, tak z hlediska přístupu k našim lidem, tak z hlediska toho, jakým způsobem nám kazí Českou republiku, než aby naši lidé vedli důstojné životy,“ sdělil opakovaně Tomio Okamura a podotkl, že SPD dál bude bojovat za slušné občany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…