Autistka Greta vidí svět bez vašich předsudků, vy psychopati. Psychiatr Honzák do toho zamíchal i Dagmar Havlovou

02.11.2019 8:40

Psychiatr Radkin Honzák se zastal mladé švédské aktivistky Grety Thunbergové. Nejeden její kritik poukázal na skutečnost, že šestnáctiletá dívka je autistka. Podle Honzáka to ovšem může také znamenat, že Thunbergová vidí dál než jiní lidé.

Autistka Greta vidí svět bez vašich předsudků, vy psychopati. Psychiatr Honzák do toho zamíchal i Dagmar Havlovou
Foto: Repro Youtube
Popisek: Klimatická aktivistka Greta Thunbergová

Greta Thunbergová na půdě OSN vynadala politikům, že jí ukradli dětství, když dostatečně nepečují o planetu. Tím ji podle jejího názoru donutili putovat tisíce kilometrů a bít na poplach místo toho, aby seděla se svými spolužáky ve školních škamnách.

Kritici Grety Thunbergové poukázali na to, že mladá dívka je autistka. Honzák k tomu na blogu Aktuálně.cz dodal, že autista sice nepozná, zda je člověk veselý nebo smutný, ale z toho, co vidí kolem sebe, je schopen si zapamatovat tolik detailů, že z toho zdravým lidem přechází zrak. A možná právě proto by ji měli politici respektovat, i když jim nemusí být příjemné, že jim Thunbergová nadává.

Reflexe chyb je mnohem víc věcí umění, než věcí praktické politiky, protože v politice jde o moc a tam se nesluší ukazovat na chyby, na nichž jsme se podíleli. Je třeba ukazovat na chyby těch druhých, ale celý systém en bloc reflektován není. Teprve Návštěva staré dámy nám na jevišti předvede zrůdnost konzumentského stylu. Stojí za vidění a Dagmar Havlová je tam ještě lepší, než byla jako kostelnička nebo jako královna Kristýna,“ podotkl Honzák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…