Auto pryč, místo něj kolo na baterky! Francouz dostane 65 000 Kč. Odezva z Česka

13.04.2021 14:55

Česká iniciativa BrnoNaKole upozorňuje na nový francouzský systém, v němž dostane majitel sešrotovaného auta 2500 euro na nákup elektrokola. „Poprvé je jasně řečeno, že řešením není dělat zelenější auta, ale snižování počtu aut,“ píše se na facebooku iniciativy.

Auto pryč, místo něj kolo na baterky! Francouz dostane 65 000 Kč. Odezva z Česka
Foto: pixabay.com
Popisek: kolo, ilustrační foto

„Majitelé aut ve Francii budou moci dát své staré auto do šrotu výměnou za 2500 eur (65 000 Kč) na nákup nového elektrokola. Pobídka je součástí klimatického zákona, jehož cílem je snížit emise skleníkových plynů o 40 % do roku 2030,“ informuje iniciativa BrnoNaKole s odkazem na článek agentury Reuters.

Francouzský parlament návrh schválil v předběžném hlasování v rámci novely klimatického zákona, jehož cílem je snížit emise skleníkových plynů o 40 % v roce 2030 oproti úrovni z roku 1990. Pokud bude návrh přijat, bude Francie první zemí na světě, která nabídne lidem možnost vyměnit stárnoucí vozidlo za elektrické nebo skládací kolo.

„Poprvé se uznává, že řešením není ekologizace automobilů, ale pouze snížení jejich počtu,“ uvedl Olivier Schneider z francouzské unie cyklistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…