Autodopravci mají oznámit scénář protestů kvůli slevě na mýtném

14.12.2011 20:00

Sdružení autodopravců Česmad Bohemia na čtvrteční tiskové konferenci zřejmě oznámí scénář a načasování lednových protestů, protože vláda nezavedla slevy na mýtném. Protestům by mohla zabránit schůzka s premiérem Petrem Nečasem (ODS), ke které ovšem zatím nedošlo. Informuje ČTK.

Autodopravci mají oznámit scénář protestů kvůli slevě na mýtném
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

 

Podle Nečase je tato věc odpovědností ministra dopravy, který se podle něj s nespokojenými dopravci také co nejdříve sejde. "To spadá do jeho kompetence," řekl ve středu večer pro ČTK. On sám se s nimi sejít nehodlá.

Vláda slíbila slevy, ale nakonec je neschválila

"V tuto chvíli je to práce ministra dopravy. Kdyby každý pískl na premiéra, že chce jednat jenom s ním, tak nedělám nic jiného sedm dní v týdnu, 24 hodin denně, to takhle nejde," dodal premiér.

Dopravcům vadí, že vláda rozhodla o navýšení sazeb mýtného od ledna o 25 procent, ale neprosadila už zavedení množstevních slev pro tuzemské dopravce, ke kterým se písemně zavázala. Vládní návrh prošel prvním čtením ve sněmovně a poslanecký návrh, který měl přijetí slev zrychlit, byl z programu jednání schůze poslanců stažen.

Podle tajemníka sdružení Martina Špryňara s protesty souhlasí 90 procent dopravců. Měly by být namířené proti politikům, nikoli proti veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…